Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Americanii de la Kogălniceanu, apel important: mai multe vehicule militare vor fi ieși pe străzi, în următoarea perioadă

În următoarele săptămâni, pe străzile din România vor fi văzute mai multe vehicule și echipamente militare americane. Totul, parte dintr-o amplă rutină de schimbare a forțelor Diviziei americane Aeroportată 101, de la Mihail Kogălniceanu, așa cum se arată într-un comunicat publicat pe pagina de facebook 101st Airborne Division.

”Procesul de tranziție presupune o creștere temporară a personalului și a echipamentelor care se deplasează în România și în țările vecine. În următoarele câteva săptămâni, comunitățile locale se pot aștepta să vadă volume mai mari de vehicule și echipamente militare care se deplasează pe drumuri civile. (...) Aceste înlocuiri de unități unu-la-unu nu constituie o modificare a nivelului prezenței americane în România, iar unitățile care pleacă se vor întoarce la garnizoanele de origine din Statele Unite.”
explică americanii.

În ultimele săptămâni, oficialii români au denunțat mai multe informații false, care circulau în mediul online, în contextul războiului din Ucraina. De aceea, orice precizare de tipul celei făcute de americani este salutară.

Militari străini în România

Mii de soldați străini au ajuns în ultimul an în bazele militare din țara noastră. Aceștia se antrenează umăr la umăr cu militarii români și pun la punct diverse scenarii în cazul unui eventual atac.

Un punct fierbinte pe harta NATO a devenit Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu care adăpostește în acest moment peste 3.000 de militari americani, italieni și francezi. Sute de mașini de luptă, echipamente și armament au intrat la noi în țară în ultimul an, iar antrenamentele efectuate în comun sunt tot mai dese. Ultimul exercițiu, desfășurat la Capu Midia a angrenat aproape 400 de militari francezi, americani și români care au testat rachete de înaltă precizie ce pot lovi ținte aflate la 300 de kilometri.

Militarii celebrei Divizii 101 Aeropurtată, singura divizie de asalt aerian a armatei Statelor Unite, se află, pentru prima dată în România. Sosirea lor în Baza Aeriană "Mihail Kogălniceanu" a fost marcată de o ceremonie la care au participat comandantul diviziei, șeful Armatei Române, dar și premierul Nicolae Ciucă. Militarii americani ai acestei unități au început să sosească în România, din luna iunie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE