Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Exercițiu NATO în Baza Mihail Kogălniceanu. Participă militari ai Diviziei 101 Aeropurtată a SUA

Militarii celebrei Divizii 101 Aeropurtată, singura divizie de asalt aerian a armatei Statelor Unite, se află, pentru prima dată în România. Sosirea lor în Baza Aeriană "Mihail Kogălniceanu" a fost marcată de o ceremonie la care au participat comandantul diviziei, șeful Armatei Române, dar și premierul Nicolae Ciucă. Militarii americani ai acestei unități au început să sosească în România, din luna Iunie.

Jurnalistul Euronews, Maria Moiș, a fost prezentă la Baza Aeriană "Mihail Kogălniceanu", de unde a relatat despre acest eveniment.

Maria Moiș: „Tocmai ce s-a încheiat ceremonia de prezentare a drapelului de luptă a Diviziei 101 Aeropurtată a Armatei SUA. Aici sunt peste 2000 de militari americani, mai precis 2400 de soldați ai acestei unități care au sosit în ultimele săptămâni aici la baza Baza Mihail Kogălniceanu. Este o decizie luată în cadrul Summit-ului NATO ca ei să ajungă în România. Ultima dată când această divizie a fost în Europa s-a întâmplat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. De altfel, foști militari din această divizie au fost renumiți pentru că au participat la bătălia care a eliberat Franța în timpul debarcării din Normandia.

Acești militari din Divizia 101 Aeropurtată merg să se pregătească de un exercițiu comun cu alți militari de la forțele terestre din România. Va fi un exercițiu demonstrativ, comun, parte din NATO care se va desfășura într-un sfert de oră aici la Baza Mihail Kogălniceanu. Acești militari vor rămâne aici atât cât va fi necesar, în România, pentru a conserva stabilitatea de la Marea Neagră și nu numai. Peste 2000 de militari din această divizie au ajuns și în Polonia. În total sunt în jur de 5000 de militari de la această divizie care au ajuns în Europa”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE