Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

La scăldat cu spărgătorul de gheață. Excursiile în peisajul arctic, la mare căutare pentru amatorii de senzații tari

2023 marchează un interes crescut al oamenilor pentru excursii în apele înghețate ale Mării Baltice. Pentru a se bucura din plin, amatorii de experiențe inedite fac rezervări la bordul spărgătoarelor de gheață care au fost transformate în veritabile nave de croazieră. Baia în apele înghețate ale mării este una dintre principalele atracții.

Călătoriile în peisajul arctic au devenit din ce în ce mai căutate de turiștii dornici de aventură. Pentru a răspunde cererii, organizatorii de croaziere din Suedia și Finlanda pun la dispoziția turiștilor pachete de vacanță inedite la bordul navelor spărgătoare de gheață. 

Frank Hammero, căpitan, Polar Explorer: ”Este o mare responsabilitate, dar asta face parte din joc. De aceea facem asta. Scoatem oamenii în larg și le arătăm cum facem drumuri prin gheață.” 

În cele câteva ore de croazieră, la temperaturi foarte scăzute, turiștii admira priveliștea de pe puntea principală. Iar dacă nu li se pare suficient de frig, oaspeții sunt invitați să înoate în apele înghețate ale Cercului Arctic.

Olga Robacha, director general, Polar Explorer Icebreaker: ”În mod normal, toată lumea înoată, chiar și cei care își ziceau că nu e pentru ei, cărora le era frică sau credeau că e periculos sau prea frig, când văd și înțeleg că nu au de ce să se teamă..., nici nu trebuie să știi să înoți, cu aceste costume nu te poți îneca și țin foarte cald. Se pot pune peste hainele normale, nu e ca un bikini, merge și peste haine groase.”

Costumele speciale pentru înot sunt fabricate din două straturi de neopren cu o grosime de șase milimetri și sunt concepute pentru ca oamenii să poată sta în apă cu ușurință. 

Prețul pachetului turistic pentru această aventură de neuitat este de 285 de euro, iar organizatorii estimează că zeci de mii turiști vor rezerva bilete în acest sezon.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE