Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Locații pentru sărbători. Cum călătorim mai ieftin în vacanțe inedite

Concediile pentru 1 Decembrie, Crăciun și Revelion se anunță a nu fi deloc ieftine, în contextul în care creșterea prețului la energie și combustibili îi face pe hotelieri să ia in calcul mărirea tarifelor. Totuși, orice problemă are și o soluție: planificarea timpurie a vacanțelor.

Cu toții suntem interesați de cum putem alege locații, astfel încât să ne încadrăm într-un buget decent, dar și cum să căutam oferte la preț de chilipir, în Romania și în străinătate.

Mai găsim cazare de Crăciun și de Revelion?

„Noi vă propunem, pentru vacanță, Apuseniul de Cluj, mai puțin cunoscut, unde sunt cabane libere, la prețuri bune, care oferă tot felul de experiențe turistului: plimbat cu sania, tochitură la ceaun, colinde”, spune Laura Vereha, travel blogger la calatorinbacheti.ro.

În aceeași zonă turiștii pot vizita Cascada Vălul Miresei - una dintre cele mai fabuloase din România.

„Se găsește în satul Mărgău, care are o poveste fabuloasă. Este satul unde localnicii și-au inventat propria lor limbă. Acolo se vorbește o limbă care nu se mai vorbește nicăieri în România sau în lume: gumuțeasca. Au inventat-o pe vremea când erau geamgii, pentru a nu fi înțeleși când făceau afaceri. Este un sat unde simți că te întorci în timp. Tot un sat frumos din Cluj, Mărișel, este cea mai mare comună ca suprafață locuită din lume”, spune Sebastian Secan, travel blogger la calatorinbacheti.ro.

Colibița, „Austria României”

„Locul unde aerul are puritatea celui din Alpi, la cota 2000, și găsim piscinele infinity ca cele din Austria și Elveția. Stai în piscina încălzită și te bucuri de un peisaj de poveste. Ești înconjurat de zăpadă și muntele cade pe tine. În aceste sate au fost dezvoltate proiecte speciale, A-house-uri, cabane în stil nordic, unde veți găsi o cazare mai puțin știută și foarte frumoasă, iar în România cazările nu s-au scumpit”, mai transmit bloggerii de la calatorinbacheti.ro.

Cum călătorim ieftin în străinătate?

„Nu cred că vom mai putea călători cu 10 euro, dar trebuie să învățăm să călătorim smart. Dimineața, la cafea, să deschidem site-urile companiilor aeriene și să începem să vânăm bilete”, spun cei doi bloggeri, care oferă și câteva tips & tricks pentru a găsi bilete ieftine de avion.

  • setăm date flexibile, nu ne cramponăm pe o zi;
  • de obicei marți sunt cele mai ieftine bilete;
  • fără bagaj de cală, pentru că prețul crește;
  • căutăm pe modul incognito ca Google să nu știe ce ai căutat.

Potrivit calatorinbacheti.ro, de fiecare dată când intri pe site-ul companiilor aeriene, prețul crește, însă dacă știm cum să căutam, o să găsim și bilete ieftine.

„Spre Viena am găsit astăzi bilete de 100 de lei, ceea ce e rar, însă e clar că pentru destinațiile pe care toată lumea le vânează va fi foarte dificil. În august, un bilet la Barcelona poate ajunge la 1.000-3.000 de lei. Trebuie să învățăm să avem bagaje puține, fără bagaj de cală, pentru că prețul crește. Noi am învățat să rulăm hainele și să renunțăm la ce nu e necesar”, spune Sebastian Secan.

Tenerife, o destinație recomandată în sezonul rece

„Se spune că e insula eternei primăveri. Mereu ai vreme de primăvară-vară. Am fost în Gran Canaria de revelion, anul trecut, și era foarte multă lume pe plajă, se făcea baie. E aproape de România, un paradis exotic la doar 5 ore de zbor. Pentru Crăciun - Revelion biletele sunt destul de scumpe. Soluția ar fi să nu se cumpere direct biletul din București, ci să faci o escaladă la Madrid/Barcelona, apoi să iei de acolo un low-cost,  unde găsești bilete cam la 20 de euro pentru destinația caldă. Un city-break și o vacanță”, menționează travel bloggerii, în direct la Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE