Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Biletele de avion, tot mai scumpe. Cum puteți economisi bani la următoarea vacanță

Cu lira sterlină la cel mai scăzut nivel față de dolarul american din 1985, facturile la energie crescând vertiginos și iarna se profilează, vacanțele în străinătate au devenit deja o cheltuială pe care mulți nu și-o pot permite.

Și dacă, pe deasupra, simți că vacanțele au devenit mai scumpe decât înainte, atunci ai perfectă dreptate. Mai exact, zborurile din timpul vacanței din octombrie, din Marea Britanie, sunt acum cu 42% mai scumpe decât erau înainte de pandemie.

Specialiștii au constatat că sunt „creșteri uriașe de preț” în întreaga țară.

O companie care cercetează costurile de zbor a comparat prețurile pentru șase destinații populare - Alicante, Antalya, Dubai, Dublin, Malaga și Tenerife - de la cele mai aglomerate aeroporturi din Anglia, inclusiv Heathrow, Gatwick, Luton, Stansted , Manchester și Birmingham.

Cele mai abrupte creșteri de preț au fost găsite pentru zborurile de pe aeroportul Heathrow din Londra.

Un zbor de la Heathrow la Tenerife din Spania i-a costat pe pasagerii care au rezervat cu șase săptămâni în avans, o medie cu 290 EUR (262 GBP) mai mult pe sens decât în ​​2019. Aceasta înseamnă că o familie de patru persoane care pleacă în vacanță în Tenerife ar trebui să plătească un cost suplimentar de 2.325 EUR (2.096 GBP) doar pentru zboruri.

Aeroporturile Luton și Stansted din Londra au fost excepții: zborurile către Dublin erau un chilipir la 19 EUR (17 GBP) și 20 EUR (18 GBP) pe sens.

De ce sunt zborurile atât de scumpe acum?

În timpul pandemiei, companiile aeriene și-au pus la sol o parte din flote și au renunțat la personal, pe care acum se străduiesc să-l înlocuiască. Pe măsură ce companiile se confruntă cu o capacitate redusă, ele au probleme, de asemenea, cu prețuri crescute la combustibil, pe măsură ce se desfășoară o criză energetică alimentată de război.

După ce haosul a lovit mai multe aeroporturi din Europa în această vară, cu lipsa de personal care a dus la întârzieri și anulări, unele aeroporturi au introdus limite zilnice de capacitate pentru pasageri și zboruri.

Printre acestea, Heathrow a limitat numărul de pasageri la 100.000 pe zi, până la sfârșitul vacanței din octombrie, pe 29 octombrie. În 2018, aeroportul a înregistrat un număr zilnic de pasageri de aproape 220.000.

Cum poți economisi bani în vacanțe?

Rezervarea cu mult timp înainte este una dintre cele mai bune modalități de a obține zboruri mai ieftine. Specialiștii au constatat că persoanele care au rezervat cu șase luni înainte de termen au plătit mai puțin în toate cele șase aeroporturi britanice decât pasagerii care au rezervat cu doar șase săptămâni înainte. Doar zborurile din Stansted către Spania și din Birmingham către Antalya au fost mai ieftine dacă au fost rezervate cu șase săptămâni în avans.

Dar, fiindcă nu există întoarcere în timp, acest sfat este doar un lucru bun de notat în calendarul pentru anul viitor.

Dacă mai trebuie să rezervați vacanțe, verificați toate opțiunile. Cercetările au descoperit că zborurile din Stansted sau Luton sunt mult mai ieftine decât zborurile din Heathrow.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE