Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Personalul companiilor aeriene ruse primește notificări de recrutare în urma mobilizării militare

Angajații companiilor aeriene și aeroporturilor din Rusia au început să primească notificări de recrutare, potrivit ziarului Kommersant din țară.

Vestea vine după ce președintele Vladimir Putin a ordonat săptămâna trecută o mobilizare militară parțială a 300.000 de rezerviști.

Angajații a cel puțin cinci companii aeriene, inclusiv cel mai mare transportator rusesc Aeroflot, și personalul a peste 10 aeroporturi au primit notificări în decurs de o zi după ce Putin a ordonat mobilizarea, relatează ziarul.

Câți membri ai companiei aeriene ar putea fi recrutați în Rusia?

Potrivit unor surse din trei companii, între 50 și 80% dintre angajați ar putea fi chemați. O sursă apropiată Aeroflot a spus că peste jumătate din personalul de la trei companii aeriene ale grupului ar putea fi recrutat, spune Kommersant. Aeroflot a refuzat să comenteze.

Majoritatea piloților din companiile aeriene sunt ofițeri de rezervă pregătiți în departamentele militare ale școlilor de zbor sau soldați care au terminat serviciul militar.

Cel puțin cinci companii au început să întocmească, iar două au trimis deja, liste cu angajații care urmează să fie scutiți de la proiect, întrucât scutirea este critică nu doar pentru piloți și controlori de trafic aerian, ci și pentru specialiștii tehnici, comerciali și IT, Kommersant. rapoarte.

Cine mai este chemat la zbor în Ucraina?

Miercuri, Putin a ordonat prima mobilizare a Rusiei de la al Doilea Război Mondial. El a susținut, de asemenea, un plan de anexare a zonelor Ucrainei, determinând unii ruși în vârstă să părăsească țara.

Zborurile din Moscova s-au umplut rapid, deoarece posibilii recruți s-au grăbit sa fugă pentru a evita situația.

Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a spus că vor fi chemați în jur de 300.000 de rezerviști și că aceștia vor fi specialiști cu experiență de luptă.

Tuturor bărbaților ruși li se cere să facă un an de serviciu militar cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, deși studenții universitari pot primi în schimb instruire de la o facultate militară, alături de studiile alese.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE