Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Filipine, în stare de alertă din cauza super-taifunului Noru. Peste 8.400 de persoane au fost deja evacuate

Publicat de: Euronews

Filipine este în stare de alertă maximă din cauza taifunului Noru. Precipitațiile abundente au provocat inundații și alunecări de teren. Peste 8.400 de persoane au fost deja evacuate, iar oficialii au emis avertismente de „inundații grave" în zona capitalei Manila.

VEZI GALERIA
5 imagini

Sursă foto: AP

Locuitorii dintr-o provincie din Filipine se străduiesc să își mute bunurile și animalele în zone mai înalte, după ce ploile abundente provocate de taifun le-au distrus mare parte din proprietăți.

Super-taifunul Noru a lovit insula principală, Luzon, cu rafale puternice de vânt și ploi torențiale, care au forțat mii de oameni să își părăsească locuințele.

Alex Santos, reprezentant al autorităților: „Mulți dintre cei care locuiesc pe malul râului sunt locuitori ilegali, iar casele lor sunt construite din materiale fragile, așa că, atunci când vin ploile și furtunile, ei sunt primii afectați.”

Vântul a înregistrat viteze de 195 de kilometri pe oră, în timp ce se îndrepta spre arhipelag, după o „intensificare excepțională și violentă", potrivit Agenției de Meteorologie a statului. Toate zborurile din capitala Manila au fost suspendate, traficul maritim a fost oprit, iar școlile din zona capitalei rămân luni închise.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE