Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Taifun în Japonia. Cel puțin 90 de persoane au fost rănite

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Cel puțin 90 de persoane au fost rănite, iar alte două și-au pierdut viața în timpul unui taifun care a lovit sud-vestul Japoniei. Alte zeci de mii și-au petrecut noaptea în săli de sport sau alte clădiri oferite de autorități. Au fost evacuate, în special, familiile care locuiesc în clădiri cu risc de avariere.

Aproape 10 milioane de persoane de pe insula Kyushu au fost sfătuite să se adăpostească în clădiri rezistente sau să părăsească zona. Furtuna puternică a avariat rețeaua de distribuție a energiei electrice, iar peste 300 de mii de gospodării din sud-vestul Japoniei au rămas fără curent electric. Este cel de-al 14-lea taifun care lovește insulele japoneze în acest an. Furtunile și ploile puternice vin după ce țara s-a confruntat cu valuri de căldură record în luna iunie, ce au provocat întreruperi masive de energie electrică.

Taifunul Nanmadol, una dintre cele mai puternice furtuni care s-a abătut asupra Japoniei în ultimii ani, a adus luni vânturi feroce şi precipitaţii record în vestul arhipelagului, provocând moartea a cel puţin două persoane, perturbând transporturile şi forţând producătorii să-şi suspende operaţiunile, informează Agerpres.

Nanmadol, cel de-al 14-lea taifun al sezonului, a atins uscatul în apropierea oraşului Kagoshima după care s-a abătut asupra insulei vestice Kyushu şi asupra insulei principale Honshu.

Distribuie

Taguri