Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primul taifun din acest an a lovit coasta de sud a Chinei provocând inundații puternice în mai multe localități. În regiunea insulară Hainan autoritățile au instituit al doilea cel mai înalt nivel de pericol.

Puterea taifunului este atât de mare încât a provocat cel puțin trei tornade, atât în largul mării, cât și în unele orașe. Din cauza furtunii mai multe zboruri au fost anulate. De asemenea, nu circulă trenurile, iar unele autostrăzi sunt închise.

Autoritățile locale îi atenționează pe turiștii să se abțină de la călătorii. Între timp, în mai multe regiuni de coastă navele au fost ancorate la țărm, iar în zonele urbane, vântul puternic a doborât mai mulți copaci și mai multe clădiri au fost avariate. Salvatorii intervin pentru a ajuta populația din localitățile inundate.

Navă scufundată în largul Hong Kong-ului

O navă de sprijin industrial, care opera în Marea Chinei de Sud, s-a scufundat în urma furtunii, fiind posibilă pierderea a peste douăzeci de membri ai echipajului, au anunțat sâmbătă serviciile de salvare din Hong Kong, conform AP.

Echipele de salvare care caută membrii echipajului dispăruți de pe nava chineză de inginerie au salvat luni o a patra persoană și au recuperat 12 cadavre, au anunțat autoritățile maritime chineze.

Macara plutitoare înregistrată în China era implicată în construirea mai multor parcuri eoliene offshore. Aceasta se adăpostise de furtuna tropicală Chaba, dar și-a tras ancora, iar lanțul de ancorare s-a rupt apoi, au declarat autoritățile maritime.

Nava s-a rupt apoi în două și s-a scufundat sâmbătă, în timpul furtunii, în care vântul a avut aproape 110 de kilometri pe oră și a fost transformată în taifun, înainte de a ajunge în Guangdong.

Nava s-a scufundat la aproximativ 300 de kilometri la sud-vest de Hong Kong. Autoritățile au declarat că nava se afla aproape de centrul furtunii, ceea ce a îngreunat operațiunile de salvare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE