Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Parcul Național Yellowstone, din Statele Unite, închis din cauza inundațiilor devastatoare

O ploaie torențială a provocat inundații devastatoare în Parcul Național Yellowstone, din Statele Unite. Populația din zona afectată a fost evacuată iar alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă.

Inundațiile au distrus drumuri și poduri, și au provocat alunecări de teren. În timp ce statul Montana este martorul unor puternice furtuni, în alte regiuni, tot din vestul Statelor Unite, populația se confruntă cu incendii de vegetație.

Oamenii de știință spun că fără un studiu amplu nu pot lega direct un singur eveniment meteorologic de schimbările climatice, dar acestea sunt responsabile pentru evenimente extreme mai intense și mai frecvente, cum ar fi furtunile, secetele, inundațiile și incendiile de vegetație.

Parcul va fi închis pentru prima dată în 34 de ani

Inundațiile au făcut ca parcul Yelowstone să fie închis pentru prima dată în 34 de ani, în timpul perioadei turistice. Atunci, o serie de incendii devastataore a făcut ca toate cele cinci intrări în parc să fie închise, pentru prima dată în sezonul turistic.

Mai mult, în această perioadă parcul se pregătea să celebreze aniversarea a 150 de ani de existență. Acest moment ar fi ajutat extrem de mult comunitățile locale, dependente de turism, care au fost puse la încerecare de pandemia de COVID-19, atunci când restricţiile de călătorie erau în vigoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE