Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciclonul Agatha a făuct ravagii în Mexic. Autoritățile au emis alertă de „pericol maxim”

Ciclonul Agatha a atins uscatul, în zona de est a Pacificului, provocând inundații masive pe coastele statului mexican Oaxaca. Ciclonul a intrat în istorie ca fiind cel mai puternic femonem de acest gen înregistrat vredată, care a ajuns pe țărm în Pacificul de Est, potrivit AP.

Agatha va aduce ploi abundente și vânt puternic ce va sufla cu viteze între 80 și 100 km/h, care va provoca valuri între 4 şi 6 metri înălţime pe coastele statului Oaxaca.

Ciclonul Agatha, care a fost prognozat ca uragan de categoria 3, este primul ciclon din acest sezon în Oceanul Pacific. După atingerea uscatului, a scăzut din intensitate devenind uragan de categoria 1, fiind ulterior retrogradat ca furtună tropicală.

SMN în coordonare cu Centrul Naţional al Uraganelor au ajustat zona de prevenire pentru efectele furtunii tropicale de la Puerto Escondido, Oaxaca şi până la Boca de Pijijiapan, Chiapas. Au fost emise alerte de revărsare a râurilor şi de posibile inundaţii în zonele joase.

Anterior, autorităţile Protecţiei Civile informaseră că cel puţin 75 de municipii din statul Oaxaca se află în alertă de „pericol maxim” înainte de sosirea uraganului.

În faţa acestei situaţii, au fost emise avertismente pentru 46.000 de persone din Oaxaca, dintre care 2.652 de turişti, şi au fost puse la dispoziţie 215 centre de adăpost temporare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE