Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Vreme extremă în Brazilia: 91 de morți după ploile torențiale urmate de inundații și alunecări de teren

De Sabina Dumitru  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Vremea extremă face victime în Brazilia. Ploile torențiale, urmate de inundații și alunecări de teren, au ucis 91 de persoane, iar alte 26 au dispărut în regiunea Recife (nord-est), unde căutările continuă în condiţii foarte dificile. Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a survolat luni zonele afectate de ploile torenţiale, relatează Agerpres.

„Nu ne-am putut apropia. Am vrut să aterizăm, dar piloţii au recomandat să nu facem acest lucru, din cauza instabilităţii solului”, a declarat şeful statului în cadrul unei conferinţe de presă în prezenţa mai multor miniştri, cu puţin timp înainte de anunţarea noului bilanţ de către pompieri.

Preşedintele Bolsonaro a postat pe Twitter un videoclip cu elicopterul în care se afla survolând regiunea, cu zone complet inundate şi cu un deal pe care vegetaţia este întreruptă de o bandă verticală maro uriaşă cauzată de o alunecare de noroi.

„Suntem trişti, bineînţeles, obiectivul nostru este să consolăm familiile şi să venim în ajutorul populaţiei cu mijloace materiale”, a continuat el.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Ferreira, a anunţat că guvernul a deblocat un miliard de reali (aproximativ 198 de milioane de euro) pentru a ajuta victimele.

„Jumătate din sumă este destinată răspunsului imediat, pentru finanţarea achiziţionării de saltele, produse de igienă şi alimente, şi pentru restabilirea serviciilor esenţiale, precum furnizarea de apă şi electricitate”, a explicat ministrul.

Restul de bani va fi folosit, potrivit acestuia, pentru a „reconstrui infrastructura publică şi locuinţele” distruse de ploile torenţiale care au lovit statul Pernambuco de la mijlocul săptămânii trecute.

Distribuie

Taguri