Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prăpăd în mai multe județe din sudul țării din cauza vijeliilor

Vijeliile și grindina au făcut prăpăd în mai multe județe din sudul țării. Orașul Craiova a fost complet inundat, iar în Teleorman vântul a smuls copaci din rădăcini. Oamenii au fost avertizați prin mesaje Ro-Alert să se adăpăstească, în timpul codurilor portocalii și roșii, emise de meteorologi.

După o ploaie puternică, orașul Craiova a fost, duminică seară, complet blocat. Sistemul de canalizare nu a mai făcut față cantității de apă căzute, astfel că apa a intrat în mai multe case și a acoperit străzile.

Într-o localitate din Dolj, grindina căzută i-a speriat pe localnici

În localitatea Urzicuța din Dolj, grindina căzută i-a speriat pe localnici. Totul a fost acoperit de un strat gros de gheață.

Pe de altă parte, în Teleorman, vântul a făcut prăpăd. Locuitorii au fost avertizați prin mesaje Ro-Alert să se adăpăstească, în timpul codurilor portocalii și roșii.

În Turnu Măgurele, vântul a bătut atât de tare, încât mai mulți copaci au fost puși la pământ și au căzut peste mașini și cabluri electrice.

Meteorologii păstrează până la ora 10 o avertizare cod galben

Vremea nu se îndreaptă încă. Meteorologii păstrează până la ora 10 o avertizare cod galben potrivit căreia, în aproape toată țara, se anunță ploi cu tunete și fulgere, vânt puternic și posibil grindină. În continuare, cantitățile de apă pot ajunge și la 40 de litri pe metrul pătrat.

Tot până la ora 10 debitele mai multor râuri pot depăși cotele de atenție în judeţele: Vâlcea, Sibiu, Gorj şi Hunedoara.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE