Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prăpăd în Bulgaria din cauza vremii. Străzile au fost inundate, iar mai multe mașini au fost avariate

Furtunile puternice și ploile torențiale fac ravagii în Europa. Bulgaria și Germania au fost afectate de vremea capricioasă care a provocat inundații în mai multe localități.

Germania a fost lovită de furtuni puternice care au provocat inundații în sudul și vestul țării. Au fost rafale puternice de vânt, iar grindina a acoperit localități întregi. În unele sate din sudul Bavariei a căzut atâta gheață, încât a fost nevoie de utilaje grele pentru îndepărtarea ei.

Pe alocuri, grindina adunată avea mai mult de jumătate de metru înălțime. Circulația a fost blocată timp de mai multe ore, iar în câteva localități, grindina și ploaia abundentă au provocat inundații.

Vremea rea a făcut prăpăd și în Bulgaria. La Ruse, străzile au fost inundate, iar pământul s-a făcut alb de grindină după o furtună de numai 15 minute.

Ploaia puternică a fost însoțită de grindină, iar rafalele de vânt, care au atins 70 de kilometri pe oră, au doborât copacii. Mai multe mașini au fost avariate, iar un tren a fost blocat înainte de Gara Centrală din Ruse până când au fost îndepărtate crengile căzute pe șine. Au fost inundate mai multe subsoluri și străzi, iar mai multe autoturisme au rămas în intersecții din cauza apei care acoperea carosabilul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE