Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vreme caniculară în următoarele două săptămâni. Unde vor mai fi episoade de ploi torențiale și furtuni

Publicat de: Euronews

Meteorologii anunță o vreme caniculară pentru perioada 6-19 iunie, însă vor continua perioadele de instabilitate atmosferică, la nivelul întregii țări. Frecvența acestor episoade de ploi torențiale și furtuni va fi crescută în intervalul menționat, precizează ANM, potrivit Agerpres.

Vremea în Banat, perioada 6-19 iunie

Ziua, temperaturile medii se vor menține în jurul valorilor de 26 spre 29 grade, până pe 10 iunie. Până pe 16 iunie, vremea se va încălzi, iar media regională va ajunge până la 33 de grade. După această dată, va exista din nou tendinţa de scădere a valorilor termice maximeNoaptea, temperaturile medii vor fi de 15 - 17 grade.

Condiţii pentru manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe aproape tot parcursul intervalului de anticipaţie, dar în perioada 8 - 10 iunie vor fi averse posibil torenţiale şi cantităţi mai importante de apă.

Vremea în Crișana, perioada 6-19 iunie

Până în data de 10 iunie, temperaturile medii pe timpul zilei vor fi în jurul valorilor de 26-28 grade. După 10 iunie, vremea se va încălzi, cu temperaturi care vor ajunge la 32 de grade. După această dată, va exista din nou tendinţa de scădere a valorilor termice maxime.

Pe aproape tot parcursul intervalului vor fi condiţii pentru manifestări de instabilitate atmosferică. În perioada 8 - 10 iunie şi după data de 16 iunie probabilitatea pentru averse torenţiale şi cantităţi mai importante de apă va fi în creştere.

Vremea în Transilvania, perioada 6-19 iunie

Până pe 10 iunie, valoarea temperaturilor medii în timpul zilei vor fi de 25-26 grade. După data de 10 iunie, vremea se va încălzi, iar temperaturile vor ajunge la 30-31 de grade. După această dată, va exista din nou tendinţa de scădere a valorilor termice maxime. Noaptea, temperaturilor medii vor fi în jurul valorilor de 11-14 grade.

Pe aproape tot parcursul intervalului vor fi condiţii pentru manifestări de instabilitate atmosferică. În perioada 9 - 11 iunie şi după data de 16 iunie probabilitatea pentru averse torenţiale şi cantităţi mai importante de apă va fi ridicată.

Vremea în Maramureș, perioada 6-19 iunie

Temperaturile medii în timpul zilei se vor situa în jurul valorilor de 26-28 grade, până pe data de 10 iunie. Ulterior, temperaturile vor crește până la maxime de 30-21 de grade. După această dată, va exista din nou tendinţa de scădere a valorilor termice maxime. Noaptea, media temperaturilor va fi de 12-15 grade.

Pe aproape tot parcursul intervalului vor fi condiţii pentru manifestări de instabilitate atmosferică, însă în zilele de 9 şi 10 iunie şi după data de 15 iunie, probabilitatea pentru averse torenţiale şi cantităţi mai importante de apă va fi ridicată.

Vremea în Moldova, perioada 6-19 iunie

Până pe data de 11 iunie, temperaturile medii în timpul zilei vor fi în jurul valorilor de 27-28 de grade. Ulterior, până pe 16 iunie, temperaturile vor ajunge până la valoarea maximă de 32 de grade. După această dată, va exista din nou tendinţa de scădere a valorilor termice maxime. Noaptea, temperaturile se vor situa în jurul valorilor de 13-14 grade.

Pe aproape tot parcursul intervalului vor fi condiţii pentru manifestări de instabilitate atmosferică, dar în zilele de 10 şi 11 iunie şi spre sfârşitul intervalului, probabilitatea pentru averse torenţiale şi cantităţi importante de apă va fi ridicată.

Vremea în Dobrogea, perioada 6-19 iunie

Temperaturile în timpul zilei vor avea tendința de creștere, până în jurul datei de 16 iunie, de la medii de 23-24 de grade, oână la 30 de grade. Apoi, până aproape de 19 iunie, temperaturile vor scădea ușor.

Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în prima săptămână din interval, când vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial şi izolat cantităţi mai importante de apă.

Vremea în Muntenia, perioada 6-19 iunie

Ziua, temperaturile vor avea tendința de creștere, de la 26-28 de grade până la 34 de grade. Spre finalul intervalului, temperaturile vor scădea ușor până la medii de 32 de grade.

Vor fi condiţii pentru manifestări de instabilitate atmosferică pe întreg intervalul de anticipaţie, dar probabilitatea pentru averse ce vor avea şi caracter torenţial şi izolat cantităţi mai importante de apă va fi ridicată în zilele de 10 şi 11 iunie.

Vremea în Oltenia, perioada 6-19 iunie

Ziua, temperaturile vor avea tendința de creștere, de la 27-28 de grade până la 33-34 de grade. Spre finalul intervalului, temperaturile vor scădea ușor până la medii de 32 de grade.

Condiţii pentru manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe întreg intervalul de anticipaţie, dar probabilitatea pentru averse ce vor avea şi caracter torenţial şi izolat cantităţi mai importante de apă va fi ridicată în zilele de 9 şi 10 iunie.

Vremea la munte, perioada 6-19 iunie

La munte, temperaturile în timpul zilei vor crește în acest interval, de la 16 grade, până la 21 de grade. Vor fi condiţii pentru manifestări de instabilitate pe întreg intervalul de anticipaţie, dar probabilitatea pentru averse ce vor avea şi caracter torenţial şi izolat cantităţi mai importante de apă va creşte în zilele de 9, 10 şi 11 iunie, precum şi la sfârşitul intervalului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE