Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Finlanda, cel mai fericit loc de pe planetă. Care sunt secretele locuitorilor

Cum ar fi dacă ai putea fi în cel mai fericit loc de pe planetă? Ei bine, se poate. Nu te mai ținem în suspans. Finlanda a fost desemnată pentru al cincilea an consecutiv cea mai fericită țară din lume, potrivit unui raport al Organizatiei Natiunilor Unite.

În urma unui sondaj, la care au participat nouă milioane de persoane, s-a descoperit faptul că finalndezii sunt foarte fericiți cu viețile lor. Oamenii ar fi astfel datorită mediului natural, siguranței și încrederii în autorități.

Iată de ce te poți bucura dacă faci o călătorie în Finlanda:

Aproximativ 75% zonele țării sunt împădurite, ceea ce înseamnă că natura joacă un rol important în stilul de viață al oamenilor.

Finlanda are 40 de parcuri naționale

Țara are 40 de parcuri naționale și din centrul capitalei poți ajunge în oricare dintre ele în mai puțin de 30 de minute, iar acum, vremea este perfectă pentru camping și ciclism. Finlanda are o rețea largă de drumuri bine întreținute, perfecte pentru a face o tură cu bicicleta. De asemenea, este puțin populat, ceea ce înseamnă ca poti fugi cu succes de aglomeratie. Poți chiar să închiriezi o bicicletă de acolo.

Dacă totuși vrei să mai aștepți și preferi frigul, poți merge iarna, unde te poți bucura de schi în cadrul peisajelor înzăpezite.

Aurora Boreală

Tot în Finlanda ai și sansa să vezi Aurora Boreală. Acest spectacol natural este vizibil timp de aproximativ 200 de nopți pe an în Laponia finlandeză. Ai cele mai mari șanse să vezi fenomenul de la începutul lunii septembrie până în martie, când luminile sunt vizibile în fiecare noapte, dacă cerul este senin.

Tradiția saunei finlandeze

Schimbăm puțin registrul, și îți mai oferim o informație. Tradiția saunei finlandeze a fost adăugată pe lista UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității.

Există aproximativ trei milioane de saune în țară, așa că ar fi greu să ratezi această parte esențială a culturii finlandeze dacă o vizitezi. În timp ce mulți oameni au propria saună, există o selecție largă de opțiuni publice în Helsinki, de la experiențe tradiționale la experiențe mai moderne. Pretul unei sedinte porneste de la 10 euro, asta daca vrei sa imparti sauna si cu alte persoane.

Unele dintre motivele pentru care Finlanda se află în permanență în fruntea listei celor mai fericite țări din lume este nivelul scăzut de criminalitate și serviciile publice de calitate.

De asemenea, este foarte puțin probabil să fii prins într-un dezastru natural major, deoarece tornadele, taifunurile și cutremurele sunt aproape inexistente.

Dacă, totusi, vrei să fii sigur, te poți înscrie prin e-mail la Institutului Meteorologic Finlandez și vei primi alerte despre prognoza meteo.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE