Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Seism cu magnitudinea de 7,6 în Mexic. Există risc de tsunami

Publicat de: Euronews

Un seism cu magnitudinea 7,6 s-a produs luni în apropierea localităţii La Placita de Morelos din vestul Mexicului, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS). Intensitatea cutremurului a fost revizuită de USGS, care a anunţat iniţial magnitudinea 7,5.

Cutremurul s-a produs la 46 de kilometri sud-est de La Placita de Morelos din statul Michoacan, la o adâncime de 15 kilometri, potrivit USGS.

Potrivit Sistemului de avertizare în caz de tsunami (PTWC) din Statele Unite, sunt aşteptate valuri seismice de maximum 0,3 metri în zonele de coastă din Columbia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Panama şi Peru.

Cutremurul a fost resimţit în capitala Ciudad de Mexico, unde clădirile s-au zdruncinat, iar locuitorii au ieşit în fugă pe străzi.

Evenimentul s-a produs chiar în ziua comemorării cutremurelor din 19 septembrie 1985 şi 2017, două cele mai distructive din istoria recentă, conform EFE. Seismul din 1985 a lăsat în urmă mii de morţi. Peste 350 de persoane au murit în urma cutremurului din 2017, notează Reuters.

Statul Mexic este afectat deseori de cutremure. Întreaga coastă de vest a continentului american se află în aşa-numitul „Cerc de Foc al Pacificului”, cunoscut pentru activitatea seismică intensă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE