Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Coreea de Sud, lovită de Taifunul Hinnamnor. Furtunile au afectat coasta de sud-est a țării

Mii de persoane și-au părăsit locuințele în Coreea de Sud, din cauza unui taifun care a lovit coasta de sud-est a țării. Ploile și vântul violent au distrus copaci și drumuri și au lăsat peste 20.000 de case fără curent electric.

Serviciul meteo din Coreea de Sud a precizat că vântul a avut viteze de până la 144 de kilometri pe oră și a afectat în special orașul-port Busan și localitățile din împrejurime.

Guvernul sud-coreean consideră taifunul ca fiind „cel mai mare care a lovit țara în ultimii ani” și a emis alerte de inundații, alunecări de teren și valuri uriașe. Peste 600 de școli din întreaga țară au fost închise sau trecute în online, iar aproximativ 250 de zboruri și 70 de transporturi cu feribotul au fost anulate.

Ministerul de Interne a anunțat că peste 3.400 de persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele. Autoritățile iau în calcul evacuarea a încă 14.000 de persoane. Până acum, nu s-au anunțat victime.

În urmă cu doar câteva săptămâni, capitala Seul și regiunile învecinate au fost lovite de precipitații abundente, care au provocat inundații și au ucis cel puțin 14 persoane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE