Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Început de toamnă cu vreme caldă. ANM: Rezerva de umiditate pentru agricultură s-a refăcut parțial

Vreme caldă la început de toamnă. La mijlocul acestei săptămâni se vor înregistra 30 de grade, iar pe litoral se anunță vreme frumoasă. Meteorologii au vești bune și pentru agricultorii afectați de secetă. Ploile din ultima perioadă au refăcut parțial rezerva de umiditate din sol.

Mihai Huștiu, meteorolog ANM: „În a doua jumătate a săptămânii, miercuri , joi și vineri și chiar sâmbătă temperaturile cresc din nou. Vara revine cu temperaturi de 30-31 de grade joi în extremitatea de vest și în sudul țării, în Lunca Dunării, iar pentru vineri sunt prognozate 32 de grade în Lunca Dunării.

La mare va fi o vreme în general frumoasă și destul de caldă, vremea încălzindu-se de la o zi la alta pe litoral, temperaturi ce vor ajunge la 24 – 25 de grade, apa mării încă destul die caldă, în jur de 22 de grade.

În ceea ce privește rezerva de umiditate pentru agricultură, ea s-a refăcut parțial cel puțin în stratul superficial. Am avut ploi însemnate, iar rezerva de umiditate arată destul de bine în multe zone ale țării cu excepția zonei de sud est”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE