Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un taifun puternic a lovit sudul Japoniei. Peste 4 milioane de oameni au fost îndemnați să se evacueze

Un taifun puternic a lovit regiunea insulei Kyushu din sudul Japoniei, cu vânturi puternice și ploi abundente. Furtuna a provocat pene de curent, iar milioane de oameni au fost îndemnați să se evacueze. 

Taifunul a ajuns în această dimineață în apropierea orașului Kagoshima, în extremitatea sudică a insulei Kyushu. Autoritățile au emis o „alertă specială” pentru insulă, prima pusă în aplicare vreodată. 

Agenția meteorologică japoneză a prezis până la 50 de centimetri de precipitații până luni la prânz și a avertizat asupra inundațiilor și alunecărilor de teren. În plus, oficialii de la Agenție au informat locuitorii din zona afectată cu privire la niveluri „fără precedent” de vânturi și valuri puternice, și au fost îndemnați să evacueze din timp.

Tot Agenția a declarat că taifunul are potențialul de a fi mai rău atât decât taifunul Jebi din 2018, care a provocat 14 morți. Transportul public a fost suspendat, iar sute de zboruri interne au fost anulate. Până în prezent, autoritățile locale nu au raportat pagube majore sau răniți.

Țara este bine pregătită pentru a face față unor astfel de furtuni, dar oamenii de știință spun că schimbările climatice le fac mai mari și mai distructive.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE