Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Care sunt cele mai bune companii aeriene din lume în 2022. Top realizat de World Airline Awards

Pe lângă punctualitate, există mult mai multe lucruri de îndelinit pentru o experiență bună pe cer. Acum, cu șapte ani în fruntea clasamentului, Qatar Airlines pare să aibă formula câștigătoare conform pasagerilor săi.

Transportatorul național al Qatarului a fost votat „Cea mai bună companie aeriană din lume” la World Airline Awards 2022 vinerea trecută. Cunoscut ca „Oscarurile industriei aviatice”, este condus de compania de consultanță Skytrax din Marea Britanie, toate premiile fiind bazate pe un sondaj global privind satisfacția clienților.

„Qatar Airways a fost cea mai mare companie aeriană care a zburat constant pe tot parcursul pandemiei de COVID-19 , rețeaua lor nu a scăzut niciodată sub 30 de destinații, iar această determinare a fost în mod clar recunoscută de clienți cu caracteristica de premiu”, spune Edward Plaisted de la Skytrax.

Șeful companiei aeriene, Akbar Al Baker, a acordat meritul angajaților săi, a căror „dedicare continuă și impulsul lor este să se asigure că pasagerii noștri au cea mai bună experiență posibilă atunci când zboară cu Qatar Airways”.

Ca orice companie aeriană, Qatar nu are însă o reputație impecabilă. Bilanțul său cu privire la egalitatea de gen a făcut mereu discuții, în special în ceea ce privește echipajul predominant feminin al transportatorului.

Care este cea mai bună companie aeriană din Europa?

Companiile aeriene europene nu au dominat în clasamentul global, doar câteva dintre ele ajungând în top 10.

Singapore Airlines a ocupat locul al doilea în Top 20 de companii aeriene din lume - și a câștigat, de asemenea, premiul pentru cel mai bun personal de cabină din lume.

Compania de pavilion din Emiratele Arabe Unite, Emirates , a aterizat pe locul al treilea, urmată de ANA All Nippon Airways din Japonia pe locul patru și de Qantas Airways din Australia pe locul cinci. Peste 350 de companii aeriene au fost incluse în rezultatele sondajului.

Cel mai bine cotat transportator european a fost Turkish Airlines, cu clienți mulțumiți, plasându-l pe poziția a șaptea. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că Turkish a anulat cele mai multe zboruri, la un moment dat în această vară, conform analizei companiei de date de călătorie Mabrian.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE