Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Biletele de avion se scumpesc. Șeful Ryanair explică de ce

Publicat de: Dan Stancu

Prețurile biletelor de avion vor crește în această vară, din cauza cererii mari pentru vacanțele pe plajele din Europa, a declarat șeful Ryanair, Michael O'Leary. Potrivit acestuia, trebuie să ne așteptăm la scumpiri de până în 10 la sută.

„Pe baza a aproximativ 50% din totalul rezervărilor, ne așteptăm ca prețurile (biletelor, n.r.) să crească” cu o singură cifră, la vară, a precizat Michael O'Leary. „Ni se pare că vor fi prețuri mai mari în acea perioadă de vârf de vară, deoarece există atât de multă cerere pentru plajele din Europa, iar aceste creșteri de prețuri vor continua", a declarat O'Leary, la BBC.

Tarifele mai mici ale companiei aeriene determină în prezent o creștere a numărului de pasageri, ajutând la redresarea Ryanair după pandemie, a mai spus Michael O'Leary. Ryanair a raportat, luni, pierderi anuale de 355 de milioane de euro (302 milioane de lire sterline), redresarea fiind afectată de varianta Omicron a coronaviruslui și de războiul din Ucraina, conflict ce a determinat creșterea prețurilor petrolului la nivel mondial.

Traficul aerian și-a revenit după reculul din timpul pandemiei. Ryanair, de exemplu, a transportat 97,1 milioane de oaspeți, în creștere de la doar 27,5 milioane în anul anterior, datorită ridicării restricțiilor impuse de pandemie. Anul acesta, companie aeriană speră să ajungă la 165 de milioane de pasageri în acest.

Pe de altă parte, tur-operatorul TUI a declarat că se așteaptă ca rezervările de vară să "ajungă aproape" la nivelurile din 2019, în ciuda absenței ofertelor last minute. „Practic, nu vor exista oferte de ultim moment la prețuri mici în această vară”, a declarat Fritz Joussen, directorul executiv al TUI.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE