Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sezonul rece poate declanșa alergia la frig. Care sunt simptomele și remediile pentru această afecțiune

Sezonul rece vine cu probleme pentru sănătatea noastră. Una dintre acestea este alergia la frig, o afecţiune întâlnită în special în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani și care dezvoltă o reacţie alergică la temperaturile scăzute.

Este posibil să fiți alergic la frig dacă observați modificări ale pielii sau alte simptome după expunerea la temperaturi scăzute. Această afecțiune poate apărea brusc și se poate rezolva de la sine în timp, potrivit healthline.com.

Ce simptome poți avea atunci când faci alergie la frig

Alergia la frig include simptome precum:

-urticarie , manifestată prin pete roșii și mâncărimi;

-o senzație de arsură pe pielea afectată pe măsură ce corpul se încălzește;

-umflare la locul expunerii;

-febră;

-durere de cap;

-dureri articulare;

-oboseală;

-anxietate;

Simptomele pot varia. Este posibil să descoperiți că simptomele apar aproape imediat (2 până la 5 minute) după expunerea la temperaturi scăzute. Simptomele pot dispărea în 1 până la 2 ore.

Alteori, reacția poate începe mult după expunerea la frig, în câteva ore sau câteva zile și poate dura până la 2 zile să dispară. Aproximativ jumătate dintre persoanele care suferă de această afecțiune, pe măsură ce trece timpul, fie vor avea o îmbunătățire semnificativă a simptomelor, fie nu vor mai avea CU în decurs de 6 ani .

Cum puteți scăpa de alergia la frig

Cel mai bun mod de a preveni o posibilă reacție alergică la frig este evitarea expunerii la temperaturi scăzute. Dar acest lucru s-ar putea să nu fie întotdeauna posibil.

Unele modalități de a reduce șansele de a dezvolta simptome includ:

-Purtați haine de protecție în timpul lunilor de vreme rece, cum ar fi jachete călduroase, căciuli, mănuși sau eșarfe. Încercați să expuneți cât mai puțin pielea la temperaturi scăzute.

-Testați temperatura apei înainte de a face o baie și evitați apa rece. Dacă vă place să înotați în piscine, căutați o piscină încălzită, chiar și pe vreme caldă.

-Baie și duș în apă caldă.

-Bea băuturi care sunt la temperatura camerei și nu conțin gheață.

-Sari peste alimentele reci, cum ar fi înghețata și alte delicii congelate.

Luați un medicament pe bază de rețetă, cum ar fi un antihistaminic, înainte de a fi răcit, dacă medicul dumneavoastră vă recomandă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE