Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Topul destinațiilor de călătorie mai puțin cunoscute. Vizitați-le înainte să devină prea populare

În epoca post-Covid, mulți oameni au planificat și au rezervat călătoria vieții pentru că dacă pandemia ne-a învățat ceva, este că viața este prea scurtă.

Toată lumea visează la o călătorie în SUA, o lună de explorare a Asiei de Sud-Est, scăldată în Laguna albastră din Islanda sau o plimbare cu trenul prin Europa.

Și dacă te gândești deja la viitor și cauți o excursie uluitoare pentru 2023, de ce să nu mergi într-un loc inedit?

Stasher a căutat pe glob destinații de vacanță mai puțin cunoscute. Iată primele șapte țări pe care nu veți dori să le ratați când vă planificați următoarea călătorie mare în străinătate:

Albania - pentru peisajul sălbatic european

O adevărată enigmă a sudului Europei, Albania este o comoară ascunsă de istorie și splendoare culturală. Dacă îți place Croația, dar nu și prețul, Albania ar putea fi cea mai potrivită pentru tine. Situri precum Castelul Rozafa prezintă monumente expansive din trecut.

Cocoțat sus pe un deal cu vedere la două râuri, castelul a fost inițial o fortăreață pentru ilirieni, un trib indo-european din cele mai vechi timpuri.

Alpii albanezi din apropiere le oferă drumeților pasionați o provocare, cu un teren muntos care va ține cu siguranță orice călător activ.

Cambodgia - pentru soarele de iarnă

Vara Cambodgiei trece prin iarna europeană, ceea ce o face destinația perfectă pentru a prinde puțin soare. Cu o temperatură de 30 de grade Celsius din noiembrie până în aprilie, Cambodgia are atracții pentru tot felul de agende.

Odihnește-te pe una dintre numeroasele plaje cu nisip alb din Koh Rong sau, dacă vrei să explorezi o istorie și o cultură emblematică, mergi la Angkor Wat.

Grenada - pentru un paradis insular

Supranumită Insula Mirodenilor, Grenada este perfectă pentru cei care caută o evadare discretă pe insulă. Cu un peisaj montan verde luxuriant, plaje albe și cascade înalte, Grenada este secretul cel mai bine păstrat din Caraibe când vine vorba de paradisurile insulelor.

Și dacă nu ai fost deja convins, Grenada este cunoscută și pentru ciocolata organică. Există cinci fabrici pe această mică insulă pe care le puteți vizita pentru un tur și degustare.

Iordania - pentru situri istorice

Pentru mulți care vizitează Orientul Mijlociu, Iordania are un potențial imens pentru turiștii care doresc să experimenteze cele mai mari minuni naturale din lume, cu un buget redus.

De la surfing la dunele de nisip la Wadi Rum, la înotul în apele strălucitor de limpede ale Mării Moarte sau la explorarea civilizațiilor antice în cunoscutul oraș Petra, posibilitățile sunt nesfârșite pentru tot felul de aventurieri.

Uruguay - pentru natură uimitoare

Situat convenabil între Brazilia și Argentina, Uruguay este adesea trecut cu vederea de turiștii care călătoresc prin America de Sud. În ciuda statutului său puțin cunoscut, Uruguay este o țară fascinantă, cu multă natură de explorat.

Peisajul este presărat cu diferite tipuri de păduri, lacuri, râuri, inclusiv lagune de coastă.

Spațiile sale larg deschise și densitatea scăzută a populației înseamnă că Uruguay este perfect pentru vizitatorii care doresc să exploreze în propriile condiții, oferind izolare printre peisaje uimitoare.

Macao - pentru lumini strălucitoare ale orașului

Cunoscută drept Las Vegas-ul Estului, Macao este o destinație pregătită pentru explorare datorită statutului său de contopire culturală a influențelor asiatice și europene.

Fie că este vorba de cazinouri și mall-uri uriașe care acoperă centrul orașului Macao sau de amestecul de arhitectură portugheză și cantoneză, vizitatorii vor fi uimiți de caracteristicile sale unice.

Seychelles - pentru viața marină

Pentru cei care doresc să se apropie de cea mai exotică viață marină de pe planetă, nu căutați mai departe de Seychelles. Înconjurat de o multitudine de recife de corali, plaje și rezervații naturale, există o bogăție de viață vegetală și animală care așteaptă să fie explorată.

Între descoperirea unor specii noi și fascinante, vizitatorii se pot bucura de soare într-una dintre numeroasele stațiuni pline de farmec din Seychelles.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE