Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden, prima reacție după dispariția lui Evgheni Prigojin. ”Nu sunt surprins”

Președintele american Joe Biden a dat de înțeles că omologul său rus Vladimir Putin ar fi implicat în presupusa moarte a liderului grupării Wagner, Evgheni Prigojin, într-un accident de avion. De asemenea, oficialii de la Kiev au interpretat incidentul drept un avertisment pentru elitele rusești.

Joe Biden a afirmat că ”nu este surprins” de presupusa moarte a lui Evgheni Prigojin într-un accident aviatic în Rusia.

”Nu ştiu încă ceea ce s-a întâmplat, dar nu sunt surprins", a afirmat președintele american, potrivit AFP, citată de Agerpres.

”Puţine lucruri se întâmplă în Rusia fără ca Putin să nu aibă de-a face", a adăugat Joe Biden.

La rândul său, Adrienne Watson, purtătoarea de cuvânt a Consiliului de Securitate Naţională al executivului american a precizat că ”nu ar fi o surpriză pentru nimeni” dacă se va confirma informația privind decesul liderului grupării Wagner.

Reacțiile oficialilor americani vin în contextul în care un avion cu zece persoane s-a prăbușit miercuri în Rusia, nefiind supraviețuitori. Liderul grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, se afla pe lista pasagerilor.â

Prigojin s-a aflat la originea unei rebeliuni în iunie împotriva Statului Major rus şi a ministrului Apărării, Serghei Şoigu, condusă de oamenii săi care au capturat pentru scurt timp obiective militare din sudul Rusiei înainte de a se îndrepta spre Moscova.

Președintele rus Vladimir Putin l-a catalogat drept trădător, fără a-i pronunţa numele.

Oficialii din Rusia confirmă prezența lui Prigojin în avionul care s-ar fi prăbușit

Ulterior, Agenţia Federală Transport Aerian din Rusia Rosaviatsia a confirmat miercuri că Evgheni Prigojin se afla la bordul avionului care s-a prăbuşit în regiunea Tver, accident în care toate persoanele aflate la bord şi-au pierdut viaţa.

"Potrivit companiei aeriene, la bordul avionului Embraer - 135 se aflau următorii pasageri", a indicat Rosaviatsia, citând numele Prigojin, dar şi pe cel al principalului comandant al grupării Dmitri Utkin.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE