Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Evgheni Prigojin ar fi murit într-un accident aviatic la nord de Moscova

Patronul și fondatorul grupului Wagner, Evgheni Prigojin ar fi murit într-un accident aviatic, în vestul Rusiei. Potrivit agenției rusești de aviație, el se afla pe lista pasagerilor, însă nimeni nu poate confirma dacă a urcat sau nu în avion.

Presa rusă scrie că au fost recuperate deja 8 cadavre, însă sunt puternic afectate și va fi nevoie de analiză ADN pentru a fi identificate. Imaginile distribuite intens pe canalele de socializare arată un avion în cădere și apoi în flăcări la sol. Vă avertizăm că urmează detalii cu puternic impact emoțional.

23/08/2023 , 21:34

Opt cadavre au fost găsite la locul prăbuşirii avionului în care s-ar fi putut afla Prigojin

La locul prăbuşirii avionului privat în care s-ar fi putut afla Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari Wagner, au fost găsite opt cadavre, a anunţat miercuri agenţia de presă de stat rusă RIA, preluată de Reuters.

Operaţiunile de căutare şi salvare continuă, afirmă serviciile de intervenţie, conform aceleiaşi surse.

Încă nu s-a confirmat că patronul companiei Wagner se afla la bordul aeronavei private Embraer prăbuşite miercuri în regiunea Tver. Autoritatea aeronautică civilă rusă (Rosaviaţia) a comunicat că pe lista de pasageri figurau zece persoane, dintre care una cu acelaşi nume şi prenume ca ale acestuia.

Ministerul rus pentru situaţii de urgenţă afirmase anterior că informaţiile preliminare arată că toate cele zece persoane din avion şi-au pierdut viaţa.

Avionul zbura către Sankt Petersburg

Potrivit serviciului de presă al Ministerului rus pentru Situații de Urgență, avionul Embraer zbura către Sankt Petersburg. La bord erau trei piloți și șapte pasageri și toți ar fi murit.

Prigojin este cel care a condus o rebeliune armată de scurtă durată împotriva conducerii militare a Rusiei în luna iunie și a fost descris la acea vreme de Vladimir Putin drept un "trădător". Rebeliunea s-a încheiat când președintele belarus Alexander Lukașenko a intervenit pentru a negocia un acord.

Prigojin a fost văzut ultima dată într-o înregistrare video care pare să fi fost făcută în Africa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE