Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Italia, Slovenia, Croația: O nouă linie de tren oferă o aventură feroviară în trei țări și opt orașe pentru doar 8 euro

Dacă sunteți în căutarea unei aventuri europene pe calea ferată în această vară, există una gata pregătită.

Trenul traversează trei țări și opt orașe în doar două ore.

O versiune de cinci ore a rutei a fost închisă în urmă cu peste 30 de ani, dar a fost reînviată pentru lunile de vară, până la 30 septembrie 2024.

Cea mai bună parte? Călătoria abia dacă vă va afecta bugetul de călătorie, deoarece biletele încep de la 8 euro pe sens.

O nouă linie de tren leagă Italia, Slovenia și Croația

Noua rută, administrată de Căile Ferate Slovene, urmează o linie de cale ferată construită pentru prima dată în urmă cu peste 150 de ani, în timpul imperiului austro-ungar.

Trenul pleacă din orașul portuar Trieste, din nord-estul Italiei, un loc elegant, cu palate pe malul apei și cafenele Art Nouveau.

Traseul îi duce apoi pe pasageri dincolo de graniță, în Slovenia, unde face escală în patru stații - Sežana, Divača, Pivka și Ilirska Bistrica.

Dacă vă place ciclismul, nu uitați să vă opriți în Ilirska Bistrica. Vizitatorii pot închiria biciclete electrice și pot pedala pe traseele împădurite din zonă, dominate de vârfuri acoperite de zăpadă.

Trenul trece apoi în Croația, unde se oprește la Šapjane și Opatija Matulji, înainte de a se opri la destinația finală, Rijeka.

La coborârea la Opatija-Matulji, pasagerii pot petrece o noapte în stațiunea vecină Opatija, cu vile rococo și hoteluri grandioase cu vedere la Marea Adriatică.

Rijeka este un alt oraș portuar cu promenade mărginite de palate din epoca habsburgică și un teatru din secolul al XIX-lea decorat de Gustav Klimt.

Biletele de tren au prețuri începând 8 euro

Trenurile circulă zilnic în ambele direcții de acum până la 30 septembrie 2024. Serviciul pleacă din stația Villa Opicina, situată într-o suburbie a orașului Trieste, la ora 7.50. Oprește în Ilirska Bistrica la ora 8.54 și ajunge în Rijeka la ora 9.54.

În cealaltă direcție, trenul pleacă din Rijeka la ora 18.25 și ajunge la Villa Opicina la ora 20.40.

Biletele pentru un singur adult pentru întreaga călătorie încep de la 8 euro, dar puteți cumpăra și bilete individuale pentru fiecare etapă a călătoriei, dacă intenționați să urcați și să coborâți.

În prezent, serviciul este în funcțiune până la 30 septembrie, dar operatorii speră să facă această rută permanentă în viitor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE