Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Una dintre cele mai populare destinații din Italia va avea propriul aeroport în această vară. Ce companii vor zbura pe Coasta Amalfi

Aeroportul Salerno Costa d'Amalfi va fi renovat și se va deschide ca aeroport comercial, cu zboruri începând din iulie 2024.

Satele pictate în culori pastelate și stâncile terasate cu plantații de lămâi de pe Coasta Amalfi din Italia atrag aproximativ cinci milioane de turiști pe an.

Cel mai simplu mod de a ajunge în orașe precum Amalfi și Positano este să zburați pe aeroportul din Napoli și apoi să luați o combinație de trenuri și autobuze care mănâncă mult timp pentru a ajunge la destinația finală, potrivit Euronews Travel.

Călătorii vor fi bucuroși să afle că anul acesta va fi mai ușor să ajungă în această regiune desemnată de UNESCO, deoarece un aeroport mai apropiat va începe să efectueze zboruri internaționale.

Aeroportul Salerno Costa d'Amalfi va fi renovat și se va deschide ca aeroport comercial, iar zborurile vor începe încă din iulie 2024.

Cum să ajungi pe Coasta Amalfi în 2024

În acest an, călătorii vor putea ajunge pe Coasta Amalfitană prin intermediul nodului de transport recent redeschis.

Aeroportul Salerno Costa d'Amalfi este situat la 45 de kilometri sud-est de orașul Amalfi. De asemenea, se află la 21 de kilometri de Salerno, care este folosit în prezent ca un alt punct de intrare pe coastă, unde vizitatorii sosesc cu trenul și apoi schimbă autobuze locale.

Aerodromul a fost construit în 1926 și a servit de-a lungul anilor ca aeroport militar, școală de zbor, centru de pompieri și aeroport privat. În 2007, au fost făcute modificări pentru a deschide aeroportul pentru zborurile comerciale, dar în 2016 a fost închis complet.

Acum, Salerno Costa d'Amalfi se va deschide din nou pentru servicii internaționale începând cu vara acestui an.

Pista a fost extinsă și se lucrează la un nou terminal de pasageri, care va fi finalizat până în 2027.

Ce companii aeriene vor zbura spre Coasta Amalfitană în 2024?

La 11 iulie, compania aeriană spaniolă de buget Volotea va lansa zboruri comerciale de pe Aeroportul Salerno Costa d'Amalfi.

Compania a anunțat deja patru servicii care leagă coasta de Cagliari, Verona și Catania în Italia și Nantes în Franța.

Zborurile Nantes și Cagliari vor începe în iulie, în timp ce Verona și Catania sunt programate să înceapă în septembrie.

Autoritățile spun că dezvoltarea va continua până în 2043, dată la care aeroportul speră să proceseze aproximativ șase milioane de pasageri pe an.

Proiectul a fost salutat de întreprinderile din domeniul turismului și al ospitalității de pe coastă, dar există și îngrijorări cu privire la impactul creșterii numărului de vizitatori asupra infrastructurii și mediului natural din zonă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE