Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Topul celor mai primitoare orașe din Europa, în 2024

Trei dintre cele mai primitoare destinații din lume, în anul 2024, se află în Europa, potrivit euronews.com.

Booking.com a folosit peste 309 milioane de recenzii ale clienților pentru a elabora lista regiunilor în care turiștii s-au simțit cel mai bine primiți. Destinațiile au fost clasate în funcție de ospitalitate, servicii și standarde de cazare, activități și opțiuni de transport, cum ar fi firmele de închirieri auto.

În total, 1,48 milioane de premii au fost acordate hotelurilor, proprietăților și companiilor de transport pentru anul 2024.

Multe dintre țările cu cel mai mare număr de premii au fost și din Europa. Italia a avut cele mai multe (181.012), urmată de Spania (125.611), Franța (124.361), Germania (86.910) și Marea Britanie (74.754). Top 10 este completat de Polonia, Brazilia, SUA, Croația și Portugalia.

Topul celor mai primitoare orașe din Europa în 2024

Lista celor mai primitoare orașe din lume este dominată de destinații din Europa, patru din 10 fiind situate pe continent. Arraial d'Ajuda din Brazilia s-a clasat pe primul loc, urmată de Ermoupoli în Grecia, Viana do Castelo în Portugalia, Daylesford în Australia și apoi Grindelwald în Elveția.

Prin ce se remarcă orașele?

Arhitectura unică din Ermoupoli, Grecia

Ermoupoli, capitala insulei grecești Syros din Cicladele din Marea Egee, este evaluat ca al doilea cel mai primitor loc din lume. Este unică pentru arhitectura sa neoclasică pictată în nuanțe pastelate încântătoare.

Atracții: Străzi mici și întortocheate, piața istorică de marmură Miaouli, primăria cu scara de 15 metri care duce la intrarea principală, o multitudine de baruri, restaurante și oportunități de a te răsfăța în cultura greacă.

Orașul de coastă Viano do Castelo, Portugalia

La doar o oră de Aeroportul Porto, Viano do Castelo este a treia cea mai primitoare destinație de pe Pământ. Situat pe coasta Atlanticului portughez, are o istorie maritimă îndelungată, pe care vizitatorii o pot cunoaște la Gil Eannes - o fostă navă-spital transformată în muzeu.

Orașul prezintă o arhitectură uimitor de variată, cu palate, biserici și mănăstiri din perioadele istorice, de la Renaștere, la baroc și până la Art Deco.

Viano do Castelo este renumit și pentru sporturile nautice. Pe plajele din apropiere, puteți face surf, kitesurf și windsurf.

Peisaje alpine uluitoare în Grindelwald, Elveția

În inima Alpilor Elvețieni, la aproximativ 1.000 de metri deasupra nivelului mării se află Grindelwald - a cincea cea mai primitoare destinație de pe listă.

Este înconjurat de vârfuri muntoase emblematice precum Eiger și Jungfrau. O călătorie cu trenul  Junfraujoch vă va duce către ”Vârful Europei”, unde pot fi admirate peisaje uluitoare către ghețari și vârfurile munților din regiune.

Iarna, acești munți reprezintă o atracție pentru turiști, deoarece au printre cele mai bune pârtii de schi și snowboard. Vara turiștii optează pentru drumeții.

Boutique Hotel Glacier este unul dintre cele mai vechi hoteluri din regiune - există din 1864. În interior veți găsi un design care este un tribut adus lucrătorilor în gheață din Grindelwald și patrimoniului turistic.

Peisaje medievale în Uzès, Franța

Pe locul șapte se află Uzès, în regiunea Occitanie din sudul Franței. Această destinație medievală are străzi înguste și pietruite și un farmec istoric specific zonei, cu cafenele, tarabe, magazine de artizanat și galerii. Unele dintre cele mai cunoscute atracții din Uzès includ Palatul Ducat, catedrala și piața centrală, Place aux Herbes.

Les Nuits Musicales d'Uzès este un festival specific zonei, cu evenimente de muzică clasică și jazz în locații din siturile istorice din Uzès.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE