Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vinul se sincronizează cu călătoriile, în Italia: Noul aeroport din Florența va avea o podgorie pe acoperișul său

Aeroportul din Florența ar putea găzdui în curând un element neobișnuit pe acoperișul său - o podgorie de 7,7 hectare (19 acri).

Studioul de design american Rafael Viñoly Architects a dezvăluit planurile pentru un terminal internațional remodelat al aeroportului italian, inclusiv vița de vie, care va fi un semn de recunoaștere a reputației Florenței ca "inima renumitei țări viticole din Italia" - Toscana, potrivit Euronews Travel.

Deși detaliile sunt încă vagi în ceea ce privește planurile exacte, arhitecții spun că viitorul terminal va avea o suprafață de 50.000 de metri pătrați.

Acesta va fi completat de un acoperiș uriaș înclinat, care va fi căptușit cu luminatoare și cu aproximativ 38 de rânduri de viță de vie.

Se crede că va fi prima podgorie de la aeroport din Europa. La podgoria Halter Ranch din California, există un aeroport privat pentru piloții licențiați și prietenii lor iubitori de vin - dar este o combinație rară.

Aeroportul din Florența își va produce propriul vin?

O mare parte din producția de vin va fi probabil realizată în cadrul companiei.

"Un viticultor de renume din regiune va cultiva podgoria, iar vinul va fi elaborat și învechit în pivnițe specializate sub acoperișul terminalului", explică un purtător de cuvânt al Rafael Viñoly Architects.

Sub podgorii, designul terminalului prezintă o piață mare, despre care arhitecții spun că va contribui la eficientizarea circulației pasagerilor.

De asemenea, pista existentă va fi rotită la 90 de grade, ceea ce o va face mai potrivită pentru avioanele moderne, precum și pentru îmbunătățirea legăturilor de transport prin intermediul unui nou sistem de metrou ușor.

Rafael Viñoly Architects a anunțat că va lucra împreună cu planificatorii aeroportului pentru a construi structura în două etape.

Prima fază este programată să fie finalizată în 2026, dar va trebui să mai așteptăm o vreme pentru a doua - aceasta nu va fi gata decât în 2035.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE