Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Raport: Traficul de pasageri pe aeroporturile europene se va redresa complet abia în 2025

O redresare completă a numărului de pasageri pe aeroporturile europene este acum amânată până în 2025, faţă de 2024, cât se previziona anterior, se arată într-un raport publicat marţi de Consiliul Internaţional al Aeroporturilor (ACI Europe), care reprezintă aeroporturile europene, transmite Agerpres.

„Traficul de pasageri s-a redresat semnificativ din primăvara anului trecut, iar până acum s-a dovedit rezistent în contextul sporirii tensiunilor geopolitice şi a dificultăţilor economice. Totuşi, ne aşteptăm acum ca redresarea traficului de pasageri să încetinească, urmând ca în 2025 aeroporturile din Europa să ajungă la nivelul la care erau înaintea pandemiei”, a afirmat Olivier Jankovec, directorul general al ACI Europe.

Bilete de avion mai scumpe, în vacanța din 2022

Un bilet de avion dus-întors, în perioada vacanței, a costat, în medie 212 euro, în creștere cu 15% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivt unei analize de piaţă, întocmită de o agenţie de turism online.

„În perioada vacanţelor din acest an, un număr mare de români au reînceput să călătorească, compensând astfel pentru perioada din timpul pandemiei. Cei mai mulţi dintre turiştii români au mers în vacanţă în cuplu, petrecând în medie opt zile în afara ţării. În perioada vacanţei, preţul mediu al unui bilet de avion dus-întors a fost de 212 de euro, în creştere cu 15% faţă de vacanţa de anul trecut. Perioada dintre cumpărarea biletelor de avion şi data călătoriei a fost de aproximativ 39 de zile faţă de 29 de zile anul trecut", se arată în studiu.

În vacanţa din 2022, turiști români au încercat să recupereze când vine vorba de călătorii, căutând şi rezervând în mod activ excursii în ţările mediteraneene, potrivit Agerpres.

Potrivit unui sondaj realizat de compania de cercetare GfK la comanda eSky.ro, nu mai puţin de 94% dintre români au declarat că au planuri de vacanţă pentru acest an, iar dintre aceştia 86% au în plan o vacanţă în străinătate. Interesul crescut pentru călătorii se reflectă şi în numărul de rezervări pe eSky.ro - în perioada iunie-august a acestui an acesta a crescut cu 23% faţă de vacanţele de anul trecut.

Reprezentanţii companiei subliniază că Italia s-a clasat în mod tradiţional pe primul loc în clasamentul eSky.ro al celor mai populare destinaţii în iunie-august 2022. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE