Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Analiză | Bilete de avion mai scumpe, în vacanța din 2022

Un bilet de avion dus-întors, în perioada vacanței, a costat, în medie 212 euro, în creștere cu 15% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivt unei analiză de piaţă întocmită de agenţia de turism online.

"În perioada vacanţelor din acest an, un număr mare de români au reînceput să călătorească, compensând astfel pentru perioada din timpul pandemiei. Cei mai mulţi dintre turiştii români au mers în vacanţă în cuplu, petrecând în medie opt zile în afara ţării.

În perioada vacanţei, preţul mediu al unui bilet de avion dus-întors a fost de 212 de euro, în creştere cu 15% faţă de vacanţa de anul trecut. Perioada dintre cumpărarea biletelor de avion şi data călătoriei a fost de aproximativ 39 de zile faţă de 29 de zile anul trecut", se arată în studiu.

În vacanţa din 2022, turiști români au încercat să recupereze când vine vorba de călătorii, căutând şi rezervând în mod activ excursii în ţările mediteraneene, potrivit Agerpres.

Potrivit unui sondaj realizat de compania de cercetare GfK la comanda eSky.ro, nu mai puţin de 94% dintre români au declarat că au planuri de vacanţă pentru acest an, iar dintre aceştia 86% au în plan o vacanţă în străinătate. Interesul crescut pentru călătorii se reflectă şi în numărul de rezervări pe eSky.ro - în perioada iunie-august a acestui an acesta a crescut cu 23% faţă de vacanţele de anul trecut.

Reprezentanţii companiei subliniază că Italia s-a clasat în mod tradiţional pe primul loc în clasamentul eSky.ro al celor mai populare destinaţii în iunie-august 2022. Român

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE