Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Israelul susține că cel mai înalt oficial al Hamas "fuge dintr-o ascunzătoare în alta"

Armata Israelului avansează în sudul Fâșiei Gaza, iar ministrul Apărării a precizat că IDF "își va atinge obiectivele curând" și că cel mai înalt oficial al grupării Hamas "este pe fugă" și că "fuge dintr-o ascunzătoare în alta". Este vorba despre Yahya Sinwar, despre care ministrul Yoav Gallant precizează că dirijează și conduce totul în Hamas.

IDF spune că liderul Hamas "este pe fugă"

Operațiunile armatei israeliene se concentrează în special pe orașul Khan Younis, iar apoi spre Rafah, după cum a spus ministrul Yoav Gallant, citat de CNN.

El susține că șeful Hamasului, Yahya Sinwar, a fost "creierul atacului" de pe 7 octombrie 2023, însă că acum este la un pas să fie prins: "El nu conduce forţele, este ocupat cu supravieţuirea sa personală. A devenit, în loc de şeful Hamas, un terorist fugar", a spus Yoav Gallant.

Ministrul Apărării din Israel a dezvăluit că Sinwar "nu mai are contact" cu luptătorii pe care îi conduce și că armata israeliană a ucis sau a rănit grav jumătate dintre membrii Hamas din Gaza.

Oficialul israelian a fost contrazis de purtătorul de cuvânt al Hamas, Husan Badral, aflat în Qatar. El spune că declarațiile sunt menite doar să le ridice moralul soldaților israelieni și că "luptătorii Hamas operează în continuare în toate zonele".

După ce va realiza operațiunile în Khan Younis, IDF va ajunge la Rafah, puct de trece al frontierei cu Egiptul. Însă lucrătorii umanitari din zonă și-au exprimat îngrijorarea cu privire la orice operațiune militară extinsă acolo.

Imaginile din satelit arată un oraș cu adăposturi improvizate în corturi, unde se estimează că se află peste un milion de civili strămutați. Directorul Biroului de Presă al guvernului local, condus de Hamas, a avertizat, de asemenea, că extinderea "va provoca un adevărat dezastru”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE