Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Casa Albă susține că problemele umanitare din Gaza vor fi prioritate pentru Antony Blinken. Secretarul de Stat pleacă din nou în Orientul Mijlociu

Chestiunile umanitare din Fâşia Gaza vor reprezenta o prioritate absolută pentru secretarul de stat american Antony Blinken în actualul său turneu din regiune, a declarat duminică consilierul naţional pentru securitate al Casei Albe, Jake Sullivan, relatează Reuters.

Antony Blinken se află în drum spre Orientul Mijlociu, într-un turneu care include vizite în Israel, Egipt, Qatar, Arabia Saudită şi Cisiordania în această săptămână.

O prioritate absolută pentru Blinken în timpul acestei deplasări va fi să asigure ajutorul umanitar necesar pentru palestinienii din Gaza, care sunt într-o situaţie disperată după luni de război declanşat de Israel drept răspuns la atacurile Hamas de pe teritoriul său de pe 7 octombrie.

"Nevoile poporului palestinian se vor afla în centru şi în prim-plan", a declarat Sullivan la emisiunea "Face the Nation" de pe canalul CBS.

Washingtonul consideră că e vitală o înțelegere pentru eliberarea ostaticilor

SUA consideră că este vital să se ajungă la o înţelegere pentru eliberarea ostaticilor Hamas rămaşi, inclusiv cei americani, şi pentru o pauză umanitară, a spus Sullivan.

"Acest lucru este în interesul securităţii naţionale a SUA. Vom face presiuni neobosite în acest sens. Deci este o prioritate de o importanţă capitală pentru noi", a mai spus el.

Mingea este în terenul Hamas în privinţa unui astfel de acord, a mai menţionat Sullivan, notând că Israelul a înaintat o propunere în acest sens.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE