Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. IDF: Cei trei ostatici uciși de soldații israelieni țineau ridicat un băț cu o pânză albă

UPDATE: Cei trei ostatici israelieni care au fost uciși din greșeală, vineri, în Gaza de către armata israeliană țineau ridicat un băț de care era prinsă o pânză albă, afirmă Forțele de Apărare ale Israelului (IDF), scrie The Guardian.

Când i-a văzut, un soldat israelian a strigat "teroriști" către celelalte forțe, deschizând focul asupra bărbaților, potrivit rapoartelor.

Doi ostatici au fost loviți imediat și au căzut la pământ. Al treilea a reușit să fugă într-o clădire din apropiere, unde, în ciuda rugăminților în ebraică, a fost de asemenea împușcat și ucis, a declarat un oficial militar.

Știrea inițială:

Armata israeliană a anunţat vineri că soldaţi care acţionează în Fâşia Gaza au ucis trei ostatici israelieni "identificaţi din eroare" drept o "ameninţare", relatează AFP, dpa şi Reuters.

"În timpul luptelor din Choujaiya (nord), armata a identificat în mod eronat trei ostatici israelieni ca fiind o ameninţare. Drept urmare, soldaţii au deschis focul în direcţia lor şi au fost ucişi", a declarat pentru televiziune purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari.

Victimele sunt Yotam Haim şi Samer al-Talalka, ambii răpiţi din kibbutz-ul Nir Am în timpul atacului sângeros lansat la 7 octombrie de Hamas în sudul Israelului, se arată într-un comunicat al armatei.

Familia celui de-al treilea ostatic ucis nu a vrut ca identitatea acestuia să fie făcută publică. Cadavrele au fost repatriate în Israel.

Armata israeliană a subliniat că cei trei au murit "într-o zonă de luptă activă" în care soldaţii săi duc "o luptă continuă de câteva zile" împotriva luptătorilor Hamas şi a transmis "regrete profunde" familiilor victimelor, precizând că "misiunea militarilor este să-i localizeze pe cei dispăruţi şi să-i aducă acasă pe ostatici".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE