Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ion Țiriac: "Proba sanguină a Simonei Halep a fost maltratată. Nu ar trebui să fie admisă niciunde"

După ce a fost audiată la TAS timp de trei zile (7-9 februarie), Simona Halep continuă să aștepte verdictul final în cazul de dopaj de care este acuzată. Iar decizia ar putea dura chiar și câteva luni. Între timp, fostul mare jucător de tenis, Ion Țiriac, a făcut o nouă dezvăluire.

Ion Țiriac spune că proba de sânge a Simonei Halep "a fost maltratată"

"Având în vedere că acum știm că proba de sânge a fost oarecum maltratată - să nu-i spun altfel - în România, luată la 5 și jumătate dimineața, trebuia să fie în trei ore la nu știu ce laborator, la minus trei grade, aia nu ar trebui să fie admisă niciunde. Luată și după atâta timp, după ce 'haide să mai descoperim o treabă'.

Să sperăm că TAS face o treabă mai bună ca la Sydney, unde a încercat să fie Solomon și i-a luat Andreei încă două medalii de aur. Să sperăm că acum le vine un pic mintea la cap", a spus Țiriac, la Gala Sportului Românesc.

Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj cu Roxadustat, după un control efectuat la US Open, în august 2022.

"Încrederea mea este intactă cu privire la adevăr", a spus Simona Halep după ce s-au încheiat cele trei zile de audieri la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Potrivt surselor Euronews România, Patrick Mouratoglou și echipa sa - formată din fizioterapeuta Candice Gohier și Frederic Lefebvre, directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia - și-ar fi asumat răspunderea pentru înlocuirea suplimentelor administrate Simonei Halep cu cele pe bază de colagen.

Simona a luat cinci zile noile substanțe, comandate de Candice Gohier și verificate împreună cu Mouratoglou. O doză din pachet a fost contaminată.

Aceleași surse susțin că admiterea erorii din tabăra lui Muratoglou & co. nu o exonerează pe sportiva română de răspundere. În schimb, ar face să stea în picioare o eventuală reducere a suspendării inițiale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE