Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Simona Halep, încrezătoare după trei zile de audieri la TAS: ”Am avut șansa să-mi prezint apărarea”. Ce spun avocații

Simona Halep și-a exprimat încrederea neclintită în adevăr, după încheierea celor trei zile de audieri la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Lausanne. Fosta lideră WTA a afirmat recent că are încredere că în final se va dovedi că nu a folosit substanțe interzise și nici nu a avut vreodată intenția de a face așa ceva. Din cauza lipsei unui standard clar în acest caz, decizia TAS ar putea fi anunțată în câteva săptămâni sau chiar luni.

„Nu pot să vă spun absolut nimic despre ce a fost la audiere, dar pot spune că audierea asta mi-a dat șansa să-mi prezint apărarea. Vreau să vă spun că încrederea mea este intactă referitoare la adevăr. Sunt foarte încrezătoare că adevărul va ieși la iveală și se va demonstra că nu am avut intenția de a mă dopa vreodată și nici nu m-am dopat vreodată.

Îmi doresc și aștept cu nerăbdare să mă întorc pe teren. Acolo vreau să fiu și cu siguranță voi încerca să fac tot ce pot. Vom vorbi când voi avea posibilitatea, când voi putea să declar mai multe. O să ne revedem în scurt timp. Nu știe nimeni când va veni verdictul”, a menționat Simona. 

Reacția avocaților Simonei Halep la finalul celor trei zile de audieri 

În urma celor trei zile intense de audieri la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Lausanne, avocații Simonei Halep au transmis o reacție fermă și concentrată. 

"Nu putem aborda alt subiect în acest moment. Pledoaria noastră a fost auzită. Da. Trebuie să așteptăm decizia finală. Este tot ceea ce vă pot spune. Trebuie să așteptăm decizia. Nu avem nimic suplimentar de comentat”, a declarat Howard Jacobs, avocatul Simonei Halep. 

Întrebați despre estimarea duratei până la primirea unui verdict, avocatul a răspuns cu sinceritate: "Nu știm. Nu știm cât va dura." Această incertitudine în privința timpului adaugă o notă de tensionare la întreaga situație, iar echipa Simonei Halep rămâne în așteptare, pregătită să facă față oricărui rezultat al procesului.

Trimisul special Euronews România, Eduard Popescu, se află la Lausanne și a stat de vorbă cu Simona Halep după audieri. 

”Simona Halep a părut obosită la finalul celor trei zile de audieri și probabil undeva la 30 de ore de audieri în total. Sportiva a fost încrezătoare că adevărul va ieși la iveală, fără însă să știe când va avea decizia și când va ști dacă va putea reveni pe teren, mai devreme decât data existentă la acest moment și anume octombrie 2026, în condițiile în care, la acest moment, are o pedeapsă de patru ani de suspendare de ispășit.  

S-au încheiat trei zile pline la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Lausanne, trei zile în care în favoarea Simonei Halep au depus mărturie fostul antrenor al sportivei, Patrick Mouratoglou, fizioterapeuta Candice Gohier, în timp ce echipa acuzării a avut numeroși experți, numeroși avocați, și a desemnat un expert cu foarte mare experiență în cazurile de dopaj, pe Ulrich Haas, cel care alături de președinta completului, Annabelle Bennett, rămâne să stabilească o concluzie preliminară, momentan. Completul de judecată va delibera și va rămâne să stabilească decizia finală, dar și motivarea, însă fără să cunoaștem termenul final, pot fi câteva săptămâni, pot fi câteva luni”, a declarat Eduard Popescu, jurnalist Euronews.  

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE