Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Întâlnire privată între rege și localnici. Printre invitați - un bucureștean mutat în Viscri de 10 ani

Regele Charles se va întâlni cu localnicii din Viscri, iar Bogdan Pencea, un fost jurnalist din București, este unul dintre cei invitați. Bogdan a ajuns în Viscri din întâmplare, când participa la un concurs de ciclism. Jurnalistul Euronews, Alexandru Ichim, l-a invitat pe Canapeaua Roșie să ne povestească despre așteptările legate de întâlnirea cu Regele.

Care a fost motivul mutării la Viscri?

”Întâmplarea, pentru că nu aveam în niciun caz planuri de a mă muta complet aici, dar după ce am văzut cât e frumos e satul și cât de activă e viața socială de aici, am zis că merită să fac pasul. Plus că, partea de renovări, care a fost destul de solicitantă în primii 2 ani, nu se putea face de la distanță și așa am ajuns să stau mai mult aici decât la București”, spune Bogdan Pencea.

Care sunt frumusețile zonei?

Bogdan Pencea: ”E chiar ofertant, din punct de vedere gastronomic și al plantelor. Am învățat denumirile în latină ale plantelor, știu acum mâncăruri specifice săsești de care nu știam înainte”.

Bogdan primește turiști în gazdă. Are deja 5 camere pe care le oferă în chirie.

”E un schimb plăcut și o cunoaștere permanentă cu cei care ne vin în vizită. Atunci când e vorba de străini, te simți un pic ambasador al Transilvaniei în străinătate. Mai facem și plimbări pe dealuri, le arăt ce se poate vedea pe aici, locurile care-mi plac și mie, unde se poate mânca. E o relație care se dezvoltă”, mai spune Bogdan.

Ce înseamnă pentru localnici sosirea regelui în Viscri

Bogdan Pencea: ”Pentru noi, lucrurile nu s-au schimbat foarte mult, acum că este rege. E tot bunul nostru vecin, pe care îl vedem rar, și îl așteptăm cu drag, de fiecare dată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE