Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vizita Regelui Charles al III-lea în România. Turiștii au ocupat toate locurile de cazare din satul Viscri în doar câteva săptămâni

Regele Charles al III-lea ajunge vineri în România, într-o vizită privată. Monarhul britanic va ajunge la București, dar și la proprietățile pe care le are în țara noastră, cea din Valea Zălanului și cea din Viscri. În aceste zone, deja nu se mai găsește niciun loc de cazare. Turiștii care au aflat că Regele vine în România și-au rezervat din timp sejururi în satele transilvănene.

Dragostea Regelui Charles al III-lea pentru Transilvania este bine-cunoscută de mult timp. A venit de mai bine de 20 de ori în țara noastră, însă aceasta va fi prima dată când vizitează România în calitate de monarh al Marii Britanii.

Se fac ultimele pregătiri pentru sosirea regelui Charles la Viscri. El se va întâlni cu reprezentanții mai multor ONG-uri cu care colaborează, dar și cu vecinii săi din sat.

Vestea a atras atenția turiștilor din întreaga lume, care, în doar câteva săptămâni au ocupat toate locurile de cazare din satul Viscri, locul pe care Alteța Sa urmează să îl viziteze în ultima zi a vizitei.   

Maria Crișan, administrator al unei pensiuni: E full. Mulți vin și ne întreabă și îi îndrumăm, dar locurile sunt deja ocupate.

Turist: Am vrut să vizităm biserica, cetatea, am citit că este foarte frumos aranjat. Mergem la Brașov.

Jurnalist: Nu ați găsit locuri de cazare aici?

Turist: Nu, nu am găsit.

Și vecinii regelui Charles se pregătesc cum se cuvine să îl întâmpine

Unii dintre ei au fost invitați la o întâlnire cu monarhul. De altfel, și autoritățile se pregătesc de momentul istoric. Nivelul de securitate este mai mare și au fost instalate mai multe camere de supraveghere.

Vecina regelui: Ne bucurăm foarte mult că ne onorează cu prezența.

Jurnalist: Și mergeți să vă vedeți cu el?

Vecina regelui: Sperăm să putem. Câțiva dintre oamenii din sat au fost invitați. E o onoare să dai mâna cu un rege.

Dan Spătaru, viceprimarul comunei Bunești: Primarul nostru îl va aștepta cu pâine și sare în costum național românesc. Noi, bineînțeles că îl așteptăm cu cea mai mare dragoste și plăcere.

Vor fi aranjate foarte multe târguri de materiale confecționate în Viscri, ceva din gastronomia locală. Va fi așteptat cu plăcintă de rubarbă.

Pe 2 iunie, în ziua sosirii, Regele Charles va fi primit la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis. Este singura întâlnire oficială programată în cadrul acestei vizite.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE