Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primul portret oficial al Regelui Charles, după încoronare

Publicat de: Euronews

Casa Regală a Marii Britanii a dat publicității primul portret oficial al regelui Charles al treilea, după încoronarea sa.

Fotografia îl înfățișează pe suveran, în sala tronului de la Buckingham, îmbrăcat cu roba de catifea purpurie. Charles poartă Coroana Imperială de Stat și are în mâini semnele regalității: sceptrul de aur cu cruce și globul crucifer al Suveranului.

Au mai fost publicate o fotografie a Reginei Camilla, una a cuplului regal, dar și una cu familia regală și patru verișori ai reginei Elisabeta a II-a.

De la stânga la dreapta: Ducele de Kent, Ducesa de Gloucester, Ducele de Gloucester, Viceamiralul Sir Tim Laurence, Prințesa Anne, Regele, Regina, Prințul de Wales, William, Prințesa de Wales, Kate, Ducesa de Edinburgh, Prințesa Alexandra, Lady Ogilvy și Ducele de Edinburgh.

Toate fotografiile au fost realizate de Hugo Burnand, fotograful folosit de Casa Regală cu mai multe ocazii. În 2005 a făcut fotografiile de nuntă ale Prințului de Wales cu Camilla Parker Bowles, la Castelul Windsor, iar în 2011 a făcut fotografiile oficiale de nuntă ale Prințului William cu Kate Middleton, la Palatul Buckingham.

Regele a publicat și o notă de mulțumire adresată celor implicați în ceremonii și britanicilor.

Charles și Camilla au fost încoronați sâmbătă, la Westminster Abbey. A fost primul astfel de eveniment, din ultimii 70 de ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE