Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mâncarea tradițională autentică, apreciată la Viscri. Primul punct gastronomic local din sat a fost deschis în 2019

Turiștii care ajung la Viscri nu vin doar pentru a vedea Casa Regelui Charles și pentru a trăi experiența rurală autentică, ci vin și pentru mâncarea bio, făcută în casă de localnici. Sarmalele, mămăliguța, dar și ciorba de burtă se numără printre mâncărurile cel mai des cerute de străini.

O echipă Euronews a ajuns la primul punct gastronomic local deschis în sat.

Turiștii care ajung la Viscri pot mănâncă la punctele gastronomice locale. Aici, localnicii le pregătesc preparatele pe care le mănâncă și ei, 100% naturale.

Ramona Tabarcea a deschis primul astfel de local în Viscri, în urmă cu 4 ani. Ca milioane de alți români, a căutat să-și facă un rost peste hotare. Dar când a auzit că moștenitorul coroanei britanice și-a cumpărat o casă în sat, s-a reîntors acasă să facă turism. 

Ramona Tabarcea, proprietar punct gastronomic în Viscri: Punctul gastronomic local înseamnă că ceea ce gătești pentru familia ta să oferi și oaspeților care vin. Mulți care vin la noi cer sarmale și ciorbă de burtă. Normal, ciorba de burtă nu se face la un punct gastronomic, dar facem și ciorbă de burtă la cerințe.  

Turiștii veniți din Marea Britanie îi calcă cel mai des pragul. De aceea, Ramona a fost nevoită să învețe engleza.

Ramona Tabarcea, proprietar punct gastronomic în Viscri: Chiar nevoită, pentru că la școală eu am avut franceză și germană, dar din păcate trebuia să-mi dau silința un pic mai mult să învăț. Dar engleza am învățat-o pe parcursul anilor cu turiștii.   

Printre turiștii veniți la punctul gastronomic local de la Viscri am întâlnit-o și pe Sibylle. A plecat din România împreună cu soțul ei în urmă cu 30 de ani și s-au stabilit în Germania. 

Sibylle Wayand, turistă: Suntem cu prietenii nemți aici, să le arătăm de unde venim noi. Am vrut să vizităm biserica, cetatea. Am citit că este foarte frumos aranjată. 

Au fost încântați de experiență, dar mai ales de mâncare.

Turistă: Am mâncat cârnați, carne, ciorbă de miel. Și diferite tipuri de brânză. Telemea, caș. Papanași. Ne plac papanașii! 

Regele Charles al III-lea ajunge vineri în România, într-o vizită privată. Monarhul britanic va ajunge la București, dar și la proprietățile pe care le are în țara noastră, cea din Valea Zălanului și cea din Viscri. În aceste zone, deja nu se mai găsește niciun loc de cazare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE