Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Imaginile zilei vin de la Constanța: Un șofer de autobuz trage pe dreapta și acordă primul ajutor unui bărbat inconștient

Un șofer de autobuz din Constanța, aflat pe traseu joi dimineață, a acordat primul ajutor unui bărbat care s-a prăbușit pe trotuar lângă soția sa.

Conducătorul auto Liviu Apostol se afla în trafic când a observat pe trotuar un bărbat care se păbușește din senin, lângă soția lui. Femeia a încercat, în primă fază, în zadar să își ridice soțul care zăcea inert la pământ.

Imaginile, surprinse de camerele de supraveghere din autobuz

Întreaga întâmplare a fost povestită pe pagina de Facebook a CT Bus, compania de transport ce operează în municipiul Constanța. Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere.

CT BUS: Șoferul se asigură, oprește autobuzul, coboară în viteză și începe să acorde primul ajutor. Mai întîi îl întoarce pe bărbat cu fața în sus, apoi începe să-i facă masaj cardiac și respirație gură la gură. În câteva momente, lângă victimă mai apar câteva persoane, una dintre ele apelând numărul de urgență 112.

Ambulanța a preluat pacientul conștient și cooperant

După trei minute de resuscitare, bărbatul a deschis ochii și a fost întors într-o parte de șoferul salvator.

Ulterior, la fața locului a ajuns și ambulanța care a preluat pacientul, conștient și cooperant.

CT BUS: Este momentul în care colegul nostru Liviu Apostol se întoarce la pasagerii săi, pe care îi transportă până la capătul de linie, cu aceeași siguranță de care a dat dovadă atunci când a trebuit să salveze o viață.

La spital, medicii au constatat că nu a fost vorba de un stop cardio-respiraor, ci despre o lipotimie - o stare de leșin care poate duce la pierderea temporară a cunoștinței și a controlului muscular.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE