Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Oamenii dintr-un cartier din București au organizat cursuri de prim ajutor din cauza accidentelor rutiere tot mai dese

Zeci de bucureșteni dintr-un cartier unde sunt frecvent accidente rutiere au participat la un curs de prim ajutor în aer liber. În urmă cu două săptămâni, un tânăr de 19 ani a murit într-un accident, lovit pe trecerea de pietoni. Locatarii din acea zonă sunt revoltați pentru că strada este nesemaforizată și tragediile foarte dese. După mii de petiții și sesizări, oamenii au ajuns la soluția salvării individuale.

Locatarii din complexul rezidențial Antiaeriana din București i-au solicitat paramedicului voluntar care a intervenit în salvarea lui Maxim, băiatul de 19 ani, să le țină un curs de prim ajutor.

„Locatarii din complexul rezidențial Antiaeriana din București i-au solicitat paramedicului voluntar care a intervenit în salvarea lui Maxim, băiatul de 19 ani, să le țină un curs de prim ajutor”, a explicat Virginia Mărăcine, paramedic voluntar ISU București.

La curs, cei mai numeroși au fost copiii.

Trecere de pietoni nesemnalizată corespunzător

Trecerea de pietoni pe care a fost accidentat mortal tânărul de 19 ani este nesemaforizată. Locatarii au protestat aproape în fiecare seară de la momentul tragediei pentru ca autoritățile să pună semafoare.

„Sesizarile sunt de ordinal miilor, sotia a fost si ea atinsa pe trecerea de pietoni, aceste seiari nu au fost luate in considerare”, a menționat Ionică Gabriel.

Reprezentanții Brigăzii Rutiere din Bucuresti au precizat că au propus amenajarea unui semafor în zonă, dar până acum Primăria nu luat o decizie fermă.

Din totslul accidentelor care au avut loc pe soselele capitalei, 80 au fost pe trecerile de pietoni. In urma acestora 17 persoane au murit, 63 au fost grav ranite și 2 au suferit leziuni usoare.

În 2021 au fost 378 de accidente grave în București. 63 de oameni au murit și 323 au fost grav răniti.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE