Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Publicat de: Antonia Ene

Dacă este folosită în scopuri nobile, tehnologia este de mare ajutor copiilor. O demonstrează echipa Educație la înălțime, care folosește imaginile din drone pentru a le preda elevilor lecții despre forme de relief sau construcții celebre.

Cât de eficiente sunt lecțiile pentru copii

Profesorul de la clasă le vorbește elevilor, iar un profesor trimis pe teren, cu ajutorul tehnologiei le arată imaginile de acolo și îi învață mai ușor despre obiectul studiat. Lecțiile folosesc drona, acel element care atrage elevii, dar există și invitați sau experimente interesante, în cadrul cursurilor.

Deși lecțiile se adresau în special copiilor din ciclul primar și gimnazial, atractivatea lor a făcut să fie urmărite și de copiii de grădiniță din grupele mari, dar și de către liceeni. Sunt lecții de complexitate mare și unice, spune inițiatorul proiectului.

Lecții spectaculoase, folosind tehnologia

„Aceste lecții de la distanță nu puteau fi făcute fără internet și fără această tehnologie extraordinară. Una dintre cele mai spectaculoase lecții a fost cea de la Troia, prima realizată din străinătate. Acum, împreună cu partenerii de la Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului, pregătim un nou sezon, ne folosim de tehnologie. Avem în teste internetul de la Starlink, de la Elon Musk, care ne va permite să ajungem în locuri și mai spectaculoase de unde nu s-au făcut niciodată transmisiuni în direct. Din țară noi am făcut peste 30 de lecții cu castele, Delta Dunării. Am acoperit foarte multe zone, iar specificul lecțiilor este că sunt multidisciplinare, sunt predate de câte doi profesori de materii diferite. Sunt lecții cu totul altfel. Elevii le adoră”, spune Marius Toader, inițiatorul ideii Educatielaintaltime.ro.

Peste 3.000 de profesori din România și din Republica Moldova sunt înscriși deja în program, un număr în creștere, potrivit inițiatorului site-ului educatielaintaltime.ro.

„Provocarea noastră e să ajungem în cât mai multe școli, să facem din ce în ce mai multe lecții din străinătate, pentru a putea să aducem în clasele elevilor locuri extraordinare. Imaginați-vă o lecție de la Piramide sau de la un vulcan activ. Trăim într-o lume care devine tot mai mică, datorită tehnologiei, și putem face lucruri senzaționale pentru elevi, le putem aduce lumea în clase. Pentru lecțiile din străinătate atragem finanțări private, de la companii care doresc să se asocieze cu noi pentru a aduce aceste lecții spectaculoase”, spune inițiatorul ideii Educatielaintaltime.ro.

Cum se poate înscrie o școală în program

Totul este gratuit. Partenerii proiectului sunt Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului. Lecțiile sunt disponibile oricărei școli. Un profesor se poate înscrie pe site, completând un formular simplu și apoi va primi din timp calendarul lecțiilor și un sinopsis pentru fiecare dintre acestea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE