Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elevii din București, pregătiți pentru situații de urgență. Vor învăța cum să acorde primul ajutor

Elevii din București vor fi învățați cum să acorde primul ajuor. Totodată, medicii şi asistenţii din reţeaua de medicină şcolară vor beneficia de sesiuni de instruire, în baza unei colaborări dintre Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), precizează Agerpres.

Parteneriatul dintre cele două instituții va fi valabil pentru o perioadă de cinci ani și va viza creșterea nivelului de pregătire a elevilor cu privire la modul de comportare şi acţiune în cazul situaţiilor de urgenţă, în special al celor determinate de urgenţe medicale, informează Administraţia Spitalelor pe pagina sa de Facebook.

„De asemenea, se urmăreşte şi perfecţionarea pregătirii profesionale continue a personalului medical prin susţinerea, de către specialiştii în medicină de urgenţă ai DSU, a unor sesiuni de instruire a medicilor şi asistenţilor din cadrul Reţelei de Medicină Şcolară a ASSMB", menţionează sursa citată.

Cum se vor desfășura cursurile

Elevii din București vor fi învățați să ofere primul ajutor, iar cadrele medicale din Reţeaua de Medicină Şcolară a Primăriei Capitalei vor beneficia de sesiuni de instruire.

DSU va asigura personalul specializat în acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă. La cursuri, se vor susține o serie de demonstraţii şi instruiri teoretice cât şi practice.

În perspectivă, se are în vedere extinderea colaborării şi în ceea ce priveşte perfecţionarea pregătirii personalului din cele 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Capitalei, pe linia reacţiei în cazul situaţiilor de urgenţă şi creşterii siguranţei pacienţilor, menţionează ASSMB.

„Suntem încântaţi să demarăm astăzi o colaborare pe termen lung cu DSU, pentru că promovarea sănătăţii şi creşterea gradului de siguranţă a elevilor din unităţile de învăţământ public din Municipiul Bucureşti este o prioritate pentru ASSMB. Cunoaşterea metodelor şi tehnicilor de acordare a primului ajutor este esenţială în situaţii de urgenţă medicală, iar cunoştinţele pe care copiii le vor afla de la specialiştii DSU îi vor ajuta pe parcursul întregii vieţi", a declarat Oana Sivache, director general adjunct al ASSMB.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE