Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Iași: Medicii îngrijesc primul pacient care prezintă coinfecție de gripă și COVID-19: „Suntem îngrijorați”

La Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi sunt tot mai multe cazuri de infecţii respiratorii, însă a apărut și primul pacient de coinfecţie de gripă şi COVID-19, transmite Agerpres.

Doctorii din Iași îngrijesc primul pacient care prezintă coinfecție de gripă și COVID-19

Mai mult 30 de persoane diagnosticate cu gripă sunt internate în Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, susține managerul, dr. Florin Roşu.

„Avem cazuri de gripă confirmate prin metoda PCR, care este metoda cea mai fidelă. Pe lângă aceste patologii specifice sezonului, în momentul de faţă îngrijim şi pacienţi pediatrici care prezintă boli specifice copilăriei. În momentul de faţă terapia intensivă, care are doar nouă locuri, este asaltată de cazuri care necesită îngrijire de specialitate. Observăm totodată o creştere a pacienţilor care au COVID-19. Suntem îngrijoraţi pentru că îngrijim şi primul pacient care prezintă coinfecţie, adică gripă şi COVID-19”, a declarat medicul.

Cum se pot proteja elevii de gripă, odată cu reluarea cursurilor după vacanța de iarnă

Ministerul Sănătății a făcut câteva recomandări pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor prin gripă, pentru elevii și dascălii reîntorși la școală după vacanță.

În cazul gripei, vaccinarea rămâne cea mai bună metodă de prevenție, susțin specialiștii.

În următoarele zile se vor înregistra temperaturi scăzute pe întregul teritoriu al României, iar meteorologii au emis o avertizare de ger, pentru toată țara. Medicii și specialiștii în sănătate publică ne spun ce trebuie să facem în aceste perioade ca să ne protejăm de ger, pentru a evita efectele negative ale frigului asupra organismului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE