Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Hunter Biden va fi investigat de un procuror special. Fiul preşedintelui american ar putea fi trimis în judecată

Fiul președintelui Joe Biden, Hunter Biden, ar putea fi trimis în judecată pentru acuzații penale, după ce discuțiile privind un potențial acord de recunoaștere a vinovăției au ajuns în impas, a declarat vineri noul consilier special al SUA în acest caz, David Weiss, potrivit Reuters.

Procurorul general al SUA, Merrick Garland, l-a ridicat pe Weiss, procurorul federal care s-a ocupat de acest caz, la statutul de consilier special, ceea ce i-ar conferi o autoritate suplimentară pentru a-și continua ancheta.

Republicanii din Congres au amenințat cu o anchetă de punere sub acuzare în legătură cu afirmațiile neprobate potrivit cărora Biden ar fi beneficiat de pe urma afacerilor fiului său de 54 de ani.

Weiss a depus în iunie acuzații penale de delict fiscal și de posesie de arme de foc împotriva lui Hunter Biden, iar ambele părți au ajuns la o propunere de acord de recunoaștere a vinovăției. Însă un judecător federal a refuzat să accepte înțelegerea. Weiss a declarat vineri, într-un document depus în instanță, că cele două părți se află într-un impas și că este probabil un proces.

În iulie, Hunter Biden a pledat nevinovat la acuzațiile de neplată a impozitelor pentru venituri de peste 1,5 milioane de dolari în 2017 și 2018, în ciuda faptului că datora mai mult de 100.000 de dolari, susțin procurorii. El nu a pledat într-un caz separat în care este acuzat de deținerea ilegală a unei arme de foc în timp ce folosea droguri ilegale, ceea ce reprezintă o infracțiune.

Un proces al lui Hunter Biden ar putea crea un spectacol fără precedent în istoria Statelor Unite: Fiul unui președinte în exercițiu care se confruntă cu acuzații penale în timp ce tatăl său face campanie pentru realegerea în 2024, probabil împotriva republicanului Donald Trump, care se confruntă cu trei procese penale concurente ale sale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE