Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Stăpânii în vacanță, animalele la hotel. Hotelurile pentru animale, pline în perioada concediilor

Concediul reprezintă pentru mulți români o adevărată problemă când vine vorba de animalele de companie. Unde și în grija cui le lasă? Hotelurile pentru animale sunt pline în această perioadă la fel ca spațiile de cazare pentru oameni. Dar cheltuielile celor care dețin animale de companie se majorează considerabil, mai ales dacă aleg cazarea VIP.

”Fiecare pisicuță are o astfel de cușetă. Iar, în momentul cazării facem aceste cartonașe de check-in, pe care trecem datele despre pisicuță”, spune Lucian Obrocea, fondatorul hotelului de pisici.

Un hotel în adevăratul sens al cuvântului. Toate camerele sunt ocupate. Fie că stăpânii pleacă o săptămână, fie că pleacă mai multe luni, pisicile pot fi cazate într-un astfel de loc. Cușetă sau camera vip, în funcție de preferințe.

”Avem o taxă de check-in care este de 29 lei și, ulterior, un preț pe noapte. Acesta poate varia între 59 și 89 de lei, la cușetă, până la 120 lei, la camera VIP”, spune Lucian Obrocea, fondatorul hotelului de pisici.

Daniela Penciuc, proprietar de animale, este stabilită în Italia. Pentru ea, siguranța și bunăstarea animalelor sunt neprețuite, astfel că, atunci când pleacă în concediu, pisicile pleacă și ele la pensiune.

”Am două pisici și un cățel. Când plecam în vacanță, cățelul aveam cu cine să îl las, dar pisicile nu. Mi se părea complicat să le las acasă la cineva, să îi duc nisipul, mâncarea. Inițial, am fost la pensiune să fiu sigură că pisicile vor sta bine. Era plină de jocuri, era organizată. De fiecare dată când duceam și aduceam pisicile, și le-am dus de vreo 7 ori pana acum, erau mai sociabile. Plăteam 15 euro, pentru mine era convenabil.

Nu toți românii sunt dispuși să plătească și cazarea animalului de companie.

”Cred că o să îl las la un prieten sau la verișoara mea care are doi cățeluși. Din ce am auzit, mi se pare o idee costisitoare (cu privire la ideea de a-l duce la un hotel – n.red.), spune proprietara unui animal de companie.

La hotel, animalul de companie este supravegheat permanent, chiar și video. Există inclusiv asistență medicală în caz de nevoie, seviciu inclus în prețul cazării.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE