Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Țara unde angajații sunt încurajați să-și aducă animalele de companie la locul de muncă

Publicat de: Euronews

Mai multe companii din Canada acceptă și încurajează angajații să vină cu animalul de companie la birou. Inițiativa a apărut ca efect al muncii de acasă, din perioada pandemiei.

O companie de design din Ottawa, Tungsten Collaborative, a înregistrat câinii aduși de stăpânii lor pe listele de angajați. Daisy, unul dintre cățeii de la birou, este listată drept ”ofițer șef al moralului”. În biografia ei sunt trecute abilitățile sale de ”gestionarea stresului”. ”

„Încurajăm oamenii dacă au animale de companie să le aducă (la serviciu)”, a declarat pentru AFP președintele Tungsten, Bill Dicke.

„Dezvolti această relație fiind acasă cu animalul tău de companie în fiecare zi și dintr-o dată te întorci la muncă, așa că acum trebuie să fie pus într-o cutie pentru o zi sau să cutreiere singuri prin casă, este nu e corect cu ei”, a spus el.

„Toleranța față de animalele de companie (la locul de muncă) în timpul pandemiei a crescut”, a adăugat el.

Oamenii susțin inițiativa

Există un rând de boluri cu apă în bucătăria biroului, dacă câinilor le este sete. Pe tot parcursul zilei, dorm sub birouri, urmăresc mingi pe hol sau mestecă jucării care scârțâie.

Faptul că compania din Ottawa este listată de Humane Society drept prietenoasă cu câinii a contribuit la creșterea afacerilor și la creșterea productivității personalului, a spus Dicke.

Oamenii sunt ”obligați” să ia pauze pentru a ieși la plimbare cu câinii lor, în loc să mănânce prânzul la birou. Angajații nu se mai îngrijorează că animalul lor de companie este lăsat singur acasă, a explicat el.

Potrivit unui sondaj Leger recent pentru PetSafe, puțin peste jumătate dintre canadieni sunt în favoarea aducerii câinilor la birou.

Ideea este deosebit de populară în rândul tinerilor. 18% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani spun că și-ar schimba locul de muncă dacă angajatorul lor ar refuza să le permită opțiunea de a-și aduce animalul de companie la muncă.

Cu aproximativ 200.000 de canadieni care adoptă un câine sau o pisică de la începutul pandemiei de COVID-19, șefii care le cer angajaților să se întoarcă la birou ar putea fi nevoiți să ia în considerare opțiunea.

Condiție a alegerii locului de muncă

Johan Van Hulle s-a alăturat companiei Tungsten anul trecut. Regula privind câinii, a spus el, ”a fost o parte cheie a deciziei” de a prelua postul. ”Permiterea câinilor este un bun indicator” al culturii unei companii.

Tot în Ottawa, la compania mixtă de construcții Chandos Bird, oamenii care proiectează un laborator de cercetare nucleară sunt vizibil îndrăgostiți de Samson.

Proprietarul său, Trevor Watt, nu a vrut să-l singur după ce s-a mutat într-o casă nouă și s-a întors la birou în ianuarie. Trebuia să fie un aranjament temporar, doar că Samson a prins drag de locul de muncă al stăpânului și de colegii lui.

”Îi place să meargă la muncă”, a spus Watt.

Desigur, există și unele neplăceri ale situației. Câinii de la locul de muncă pot crea și provocări, în special pentru cei cărora le este frică de câini sau sunt alergici la aceștia. Pot să lase pete pe covor, păr și să latre.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE