Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Spațiile verzi, noul mod de încurajare a muncii la birou. Ce fac angajatorii din București

Companiile vin cu planuri de revenire progresivă a angajaților la birou, după ce aceștia au experimentat varianta remote.

În București, în domeniul imobiliar se caută modalități de atragere a angajaților la birou, prin spații special amenajate pentru confortul lor, arată o analiză publicată de o companie specializată în servicii imobiliare pentru mediul antreprenorial, potrivit Agerpres.

Mediul de lucru, detaliu important pentru angajat

Una dintre schimbările majore aduse de pandemie a fost munca de acasă. Angajații s-au adaptat și au îmbrățișat acest nou stil de realizare a sarcinilor de la serviciu.

Alegerea mediului de lucru și a locației reprezintă acum factori importanți pentru mulți oameni, atunci când își caută un loc de muncă.

La nivel global, 16% dintre companii funcționează complet remote, potrivit unui studiu Owl labs. Același studiu arată că aproximativ 62% dintre lucrătorii cu vârste cuprinse între 22 și 65 de ani susțin că lucrează de la distanță, cel puțin ocazional. 44% dintre companii nu permit munca de la distanță.

32% dintre respondenți spun că și-ar da demisia de la actualul loc de muncă dacă nu ar exista opțiunea de a lucra de acasă.

Ce fac angajatorii din București

Acum se caută diverse soluții creative, pentru a aduce confortul dat de locul de muncă remote la birou. Una dintre aceste soluții ar fi clădirile cu zone verzi.

”După o perioadă lungă, în care interacţiunile sociale au fost la un nivel scăzut iar coeziunea echipelor a avut de suferit, facilităţile oferite de noile business-parcuri din Bucureşti care oferă zone verzi în curtea interioară sau pe terasele generoase reprezintă motive în plus pentru încurajarea revenirii la birou a angajaţilor”, menționează ESOP.

Au apărut diverse concepte, cum ar fi forest bathing. Practic, înseamnă crearea unui spațiu care să imite efectele date de o pădure. Sau un public wellness space, adică un spațiu în interiorul clădirii care să ofere bunăstare, senzatia de pauze în natură.

În București, companiile care oferă un astfel de spațiu verde sunt U-Center, One Cotroceni Park, J8 Office Park, Afi Tech.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE